Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι προσδοκίες πέντε μεγάλων τραπεζών για αύξηση των κερδών τους έως το 2010, η εξαγορά της ΤΙΜ από τη Weather Investments, οι εξελίξεις στο θέμα της εξαγοράς του Bobov Dol από τη ΔΕΗ και οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι προσδοκίες πέντε μεγάλων τραπεζών για αύξηση των κερδών τους έως το 2010, η εξαγορά της ΤΙΜ από τη Weather Investments, οι εξελίξεις στο θέμα της εξαγοράς του Bobov Dol από τη ΔΕΗ και οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Τράπεζες: Έκρηξη κερδοφορίας αναμένεται να εμφανίσουν 5 μεγάλες τράπεζες έως το 2010, με αύξηση των κερδών τους κατά 114% τα οποία θα ανέρχονται σε 6,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ημερησίας”. Στο business plan της Εθνικής Τράπεζας προβλέπεται το 2009 τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στην περιοχή των 2 - 2,2 δισ. ευρώ. Η εμπορική τράπεζα προσβλέπει σε μέση ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών την τριετία 2007 - 2009 σε επίπεδα άνω του 22%. Ο όμιλος Alpha Bank επίσης αναμένει έως το 2010 υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών στα 1,2 - 1,3 δισ. ευρώ. Καθαρά κέρδη ύψους 367,2 εκατ. ευρώ εκτιμά ότι θα καταγράψει το 2009 ο όμιλος της ΑΤΕbank, ενώ για την Εμπορική Τράπεζα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση καθαρών κερδών κατά 15% - 20% σε ετήσια βάση.

ΤΙΜ Hellas: Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Hellas Telecommunications S.ar.l –η οποία κατέχει έμμεσα το 100% των μετοχών της ΤΙΜ Hellas- από τη Weather Investments ανακοίνωσε η διοίκηση της TIM Ελλάς Τηλεπικοινωνίες. Ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς συμμετέχει ως μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΤΙΜ. Μετέχει επίσης ο κ. Φ. Κωστελέτος, ο κ. M. O’ Connor ως αντιπρόεδρος και ο κ. Σ. Κομινάκης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

ΔΕΗ: Μέχρι τις 30 Απριλίου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα της εξαγοράς της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας Bobov Dol από τη ΔΕΗ, ενώ για το θέμα έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση του διοικητή της ΔΕΗ, αυτή την εβδομάδα, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, κ. Οφτσάρωφ, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφα.

Οικονομία: Μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού για το 2007 ζητά η Κομισιόν προκειμένου να συμφωνήσει στην άρση της επιτήρησης. Το θέμα θα συζητηθεί στις συναντήσεις του κ. Χ. Αλμούνια με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας στις αρχές Μαΐου.

Ομόλογα: Δομημένα ομόλογα ύψους 3,5 δισ. ευρώ έχουν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες, ενώ από εκδόσεις τρίτων κατέχουν περίπου 2,2 δισ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση δέχεται την πρόταση επαναγοράς του δομημένου ομολόγου, εάν ακολουθήσουν σε ανάλογες επαναγορές όλοι εμπλεκόμενοι και υπολογιστούν οι πιθανές ζημίες από την πώληση στο Ταμείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Γαλλία-Εκλογές: Με μαζική προσέλευση (85%) στις κάλπες οι Γάλλοι έστειλαν μήνυμα ”αλλαγής” στην πολιτική ζωή του τόπου και τους Νικολά Σαρκοζί (30%) και Σεγκολέν Ρουαγιάλ (25%) στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Ρόλο ρυθμιστή θα έχουν οι ψηφοφόροι του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού (18%). Ο υποψήφιος Ζαν Μαρί Λεπέν συγκέντρωσε ποσοστό 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v