Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Νέα τιμή στα 25 ευρώ από Citigroup

Νέα τιμή-στόχο στα 25 ευρώ, από 24, δίνει για τη μετοχή της Alpha Bank η Citigroup σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, στην οποία προχωρά σε μεταβολές των εκτιμήσεών της μετά και την παρουσίαση του business plan της τράπεζας. Διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 28 ευρώ η Deutsche Bank. Μειωμένο κόστος και... δαπανηρή ανάπτυξη επισημαίνουν οι αναλυτές.

Alpha Bank: Νέα τιμή στα 25 ευρώ από Citigroup
Νέα τιμή-στόχο στα 25 ευρώ, από 24, δίνει για τη μετοχή της Alpha Bank η Citigroup σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, στην οποία προχωρά σε μεταβολές των εκτιμήσεών της μετά και την παρουσίαση του business plan της τράπεζας.

Ο διεθνής οίκος, μετά και την καθοδήγηση από τη διοίκηση της Alpha Bank, βελτιώνει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank κατά 1% για το 2008, στο 1,92 ευρώ, και κατά 3% για το 2009, στα 2,21 ευρώ.

Ωστόσο, διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις του για το τρέχον έτος, εκτιμώντας ότι οι αυξημένες επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της αναμένεται να επηρεάσουν την κερδοφορία της.

Παράλληλα, η Citigroup επισημαίνει ότι η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 14,8 με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη 2007 και 12,7 με βάση τα κέρδη 2008, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”hold/medium risk”.

Την τιμή-στόχο τα 28 ευρώ και τη σύσταση ”buy” διατηρεί η Deutsche Bank σε report της με ημερομηνία 20 Απριλίου, στο οποίο χαρακτηρίζει ”ελκυστικό” το αναπτυξιακό προφίλ του ομίλου σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Κατά την Deutsche Bank, στο τρίμηνο η Alpha θα ανακοινώσει κέρδη 176,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε ετήσια βάση. Επίσης, ο οίκος υπολογίζει σε έκτακτα αποτελέσματα της τάξης των 81 εκατ. ευρώ από την πώληση της ασφαλιστικής στην Axa.

Πώς είδαν το business plan οι εγχώριες χρηματιστηριακές

Το μειωμένο κόστος πιστωτικού κινδύνου αλλά και το σημαντικό κόστος από την ανάπτυξη του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές ως τις κυριότερες ειδήσεις από το business plan της Alpha Bank που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι.

Θετική είναι η Eurobank Securities έναντι του business plan της Alpha Bank χαρακτηρίζοντάς το ”ισχυρό” και τους παρουσιαζόμενους στόχους ”επιτεύξιμους”. Η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της προκειμένου να αποτυπώσει τον υψηλότερο λόγο δανειακών ρυθμών ανάπτυξης - χαμηλότερων προμηθειών.

Σημαντικά υψηλότερους από τις δικές της εκτιμήσεις βρίσκει η HSBC τους στόχους που ανακοινώθηκαν για την κερδοφορία της Alpha Bank, όπως αναφέρει στο πρωινό της report. Ο σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης έχει να κάνει με τους ρυθμούς δανειακής ανάπτυξης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατά την εκτίμηση του οίκου, ”κλειδί” θα αποτελέσει το κόστος της συγκεκριμένης επέκτασης, δεδομένου και του υψηλού πληθωρισμού των μισθών στην περιοχή.

Το μειωμένο κόστος πιστωτικού κινδύνου στις 60 μ.β. το 2010 επισημαίνει η Marfin Analysis - Εγνατία ως θετική έκπληξη στο business plan της Alpha, τονίζοντας ωστόσο ότι η ανάπτυξη του δικτύου αντισταθμίζει τη θετική επίδραση του χαμηλότερου κόστους πιστωτικού κινδύνου. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”αγορά”.

Από την πλευρά της, η Εθνική Χρηματιστηριακή εκδήλωσε την πρόθεσή της να διατηρήσει την τιμή-στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας.



Επισημαίνεται ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους στις 27 Απριλίου 2007, πριν από την έναρξη του Χ.Α.

Σύμφωνα με την ATE Xρηματιστηριακή, τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank αναμένεται να προσεγγίσουν τα 265 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v