Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικής αντίδρασης συνέχεια...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανοδικής αντίδρασης, καθαρά τεχνικής μορφής, που φέρνει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 4.500 μονάδων. Χαμηλού κόστους η ”μόχλευση” από τα χαμηλά των 4.245 της 5ης Μαρτίου και με υψηλή απόδοση για αρκετές μετοχές εταιριών και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υψηλότερα και των 4.500 μονάδων διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η καθαρά τεχνικής μορφής αντίδραση βασικών δεικτών και μετοχών.

Μια αντίδραση που, σύμφωνα με την εκτίμηση μερίδας αναλυτών, θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να φέρει την αγορά άμεσα προς την ευρύτερη περιοχή των 4.600 μονάδων, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να ”εξασφαλίζει” ή να οδηγεί σε ουσιαστική αλλαγή της τάσης.

Και σήμερα, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, οι συναλλαγές παραμένουν σε μάλλον μέτριο επίπεδο, ικανό όμως να οδηγήσει την αγορά από τα χαμηλά των 4.245 μονάδων (στις 5/3) με χαμηλού κόστους ”μόχλευση” υψηλότερα.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:10, σε σύνολο συναλλαγών 180 εκατ. ευρώ τα περίπου 50 αφορούσαν σε συναλλαγές μόνο σε Εθνική και ΟΤΕ.

Δεδομένου ότι και για τις δύο διαμορφωνόταν ανοδική φορά κατά 1,2% και 1,7% αντίστοιχα, η βραχυπρόθεσμη φορά δείχνει να μην... κινδυνεύει.

Επιπρόσθετα, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, 3Ε, Marfin και Τιτάνας κινούνται επίσης ανοδικά με αυξημένες συναλλαγές.

Ο ASE 20 ενισχυόταν κατά 0,97% έναντι 1,52% του Mid 40, ενώ για περίπου 180 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”.

Από το σύνολο των μετοχών που διαμορφώνονταν υψηλότερα παρέμεναν στην κορυφή Eurobrokers, Σιδενόρ, Revoil, Χατζηιωάννου, η θυγατρική του Sprider, Sciens και αρκετοί ακόμα από αυτή την κατηγορία.

Όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση, παραμένουμε αισιόδοξοι προσβλέποντας σε δοκιμασία πιθανής εκτόνωσής της προς την ευρύτερη περιοχή των 4.600 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v