Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιθετικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Σαφώς επιθετικότερα από ό,τι στην Ευρώπη ξεκίνησαν στη Σοφοκλέους οι ”παίκτες”. Με τη μετοχή της Eurobank μέχρι και 3,20%, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Κύπρου να υπεραποδίδουν, βασικοί δείκτες και μετοχές βρέθηκαν πολύ νωρίς στα υψηλά ημέρας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο σταθεροποιητική εμφανίζεται μέχρι στιγμής η εικόνα των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών.

Στη Σοφοκλέους, όμως, υπερισχύουν επιθετικότερες διαθέσεις, καθώς μετοχές–σηματωροί του ASE-20 ενισχύονται μέχρι και 3%.

Είναι ενδεικτικό πως οι μετοχές της Εθνικής, της Eurobank, της Πειραιώς, του ΟΠΑΠ κέρδιζαν μέχρι και 3 ποσοστιαίες μονάδες με την τιμή της Eurobank να διαμορφώνεται στα 28,30 ευρώ, της δε Εθνικής στα 39,32 ευρώ και της Κύπρου στα 11,32 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως αυξημένος εμφανίζεται και ο τζίρος, καθώς στις 11:05 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 80 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 15 εκατ. στη μετοχή της Εθνικής, περί τα 7,5 εκατ. στη μετοχή της Αlpha Bank, άλλα τόσα στην Κύπρου, ενώ ακολουθούσαν Eurobank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Μarfin, Coca Cola και ΟΤΕ, με περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν πολύ κοντά στα μέχρι στιγμής υψηλά ημέρας, 4.467,6 μονάδων, με τον ASE-20 να αντιδρά κατά 1,5%, λίγο υψηλότερα των 2.420 μονάδων.

Για περίπου 160 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική, με τη Rilken να ξεπερνά τα 6,7 ευρώ με συναλλαγές αξίας 150.000 ευρώ.

Ακολουθούσαν η προνομιούχος της Μηχανικής, η Unisystems στα 2 ευρώ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Global AEEX, αλλά και Επίλεκτος, Ζήνων, Βαρβαρέσος και ορισμένες ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Περίπου στις 11:10 η μετοχή της Eurobank υπεραντιδρούσε κατά 3,20%, φτάνοντας τα 28,4 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες των 260.000 τεμαχίων.

Ακολουθούσε, από πλευράς απόδοσης και συναλλαγών, η Alpha προς τα 22,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v