Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθαρρυντική η αντίδραση- ζητείται ισορροπία

Ενθαρρυντικό αποτιμάται το πρώτο δείγμα γραφής, καθώς τόσο ο Γ.Δ. όσο και ένας μεγάλος αριθμός μετοχών αντιδρούσαν θετικά. Εμφανής η προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα νέο σημείο αναφοράς για την αγορά, μία περιοχή ισορροπίας για τη συνέχεια, μετά τη βίαιη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πολύ όπως από τεχνικής πλευράς αναμενόταν κινείται η αγορά στα πρώτα 35 - 40 λεπτά της συνεδρίασης.

Με τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται στα πρώτα 10 λεπτά μέχρι την περιοχή των 4.385 μονάδων και στη συνέχεια (γύρω στις 11:05) να ισορροπεί μέχρι και 0,6% υψηλότερα, πέριξ των 4.375 μονάδων.

Σε αυτό το διάστημα οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ ενδεικτικό του κλίματος και της διάθεσης που υπάρχει σε ικανή μερίδα, κυρίως βραχυπρόθεσμων παικτών, ήταν η διαμόρφωση υψηλότερης τιμής για περισσότερες από 170 μετοχές, έναντι περίπου 30 που υποχωρούσαν.

Μετοχές δεικτοβαρών εταιριών, με αιχμή την Εθνική αλλά και την Alpha Bank, οδήγησαν τον ASE-209 στις 2.370 μονάδες, καθώς η ΕΤΕ ενισχυόταν κατά 1,07% και η Alpha Bankκατά κατά 1,21% .

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών που ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες (πρόκειται βεβαίως για τίτλους που είχαν υπεραποδώσει θεαματικά προηγουμένως), και αναφερόμαστε κυρίως στις μετοχές των ομίλων Βιοχάλκο και Μυτιληναίου.

Στη μετοχή της Βιοχάλκο πωλητές αλλά και αγοραστές έδειχναν περισσότερο προσεκτικοί και λιγότερο βιαστικοί από ό,τι σε προηγούμενες περιστάσεις.

Κάτι ανάλογο σημειωνόταν πέριξ των 31,3 ευρώ και για τη μετοχή του Μυτιληναίου.

Στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ οι αγοραστές επανέρχονται σε τιμές σταθερά πάνω από τα 10 ευρώ, ενώ στην ΕΧΑΕ υψηλότερα των 16,4 ευρώ.

Από το σύνολο της αγοράς ξεχώριζαν με βάση τις συναλλαγές μετοχές εταιριών όπως Sprider (στα 6,50 ευρώ), Quality (0,95 ευρώ), Αθηνά (1,52 ευρώ), Autohellas (5,56 ευρώ), ΑΕΓΕΚ (0,64 ευρώ), Attica Συμμετοχών (4,38 ευρώ), J&P Άβαξ (6,50 ευρώ), Intracom, Αττικάτ, Altec, Fortnet, ΣΙΔΜΑ, Μινωικών και ορισμένων άλλων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v