Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Λαμπρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών

Λαμπρές χαρακτηρίζει τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών η UBS σε ανάλυσή της (5/3) με τίτλο ”Blue skies clear buys”, στην οποία θέτει σύσταση ”buy” για συγκεκριμένες εκδόσεις βασικών εποπτικών κεφαλαίων (τύπου ”Tier 1”). Θέτει αξιολόγηση ”buy” για την υβριδικών κεφαλαίων ”Tier 1” ύψους 400 εκατ. ευρώ της Eurobank και για την αντίστοιχη έκδοση ύψους 375 εκατ. στερλινών της Εθνικής.

UBS: Λαμπρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών
Λαμπρές χαρακτηρίζει τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών η UBS σε ανάλυσή της (5/3) με τίτλο ”Blue skies clear buys”, στην οποία θέτει σύσταση ”buy” για συγκεκριμένες εκδόσεις βασικών εποπτικών κεφαλαίων (τύπου ”Tier 1”).

Ειδικότερα, θέτει αξιολόγηση ”buy” για την έκδοση υβριδικών κεφαλαίων ”Tier 1” ύψους 400 εκατ. ευρώ της Eurobank και για την αντίστοιχη έκδοση ύψους 375 εκατ. στερλινών της Εθνικής, ενώ εκτιμά ότι η Moody’s θα αναθεωρήσει υψηλότερα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank σε ”Aa1”.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος τονίζει ότι η ανάπτυξη των εγχώριων τραπεζών στηρίχτηκε στις εξαγορές στη ΝΑ. Ευρώπη αλλά και στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα τραπεζικής λιανικής, ενώ πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ”αναλάβουν” υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank, επισημαίνεται ότι ο δείκτης Tier 1 διαμορφώθηκε στο 10,2% το 2006, ήτοι υψηλότερα από τον στόχο του 9% που είχε θέσει η διοίκηση της τράπεζας, ενώ τονίζει την υψηλή έκθεση αυτής σε δάνεια προς τις επιχειρήσεις.

Eξάλλου, χαρακτηρίζει τη Eurobank ηγέτη της εγχώριας αγοράς καταναλωτικής πίστης και Αμοιβαίων Κεφαλίων με τον δείκτη ”Tier 1” να διαμορφώνεται στο 10,4%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Εθνικής έχει υποχωρήσει από το 13% (το 1997) στο 3,6% (το 2006), επισημαίνει η UBS, προσθέτοντας ότι ο δείκτης ”Tier 1” διαμορφώθηκε στο 8% μετά την εξαγορά της Finansbank.

Παράλληλα υπογραμμίζει την ισχυρή παρουσία της τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και κατέχει ηγετική θέση στις καταθέσεις και τα στεγαστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v