Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η ”συμφωνία εκεχειρίας” έως το τέλος του 2010 μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Marfin, η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το μέρισμα που προτίθεται να διανείμει η Αγροτική Τράπεζα και οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η ”συμφωνία εκεχειρίας” έως το τέλος του 2010 μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Marfin, η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το μέρισμα που προτίθεται να διανείμει η Αγροτική Τράπεζα και οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Marfin-Πειραιώς: Την απόφαση να απέχουν αμοιβαία από την υποβολή δημόσιας πρότασης εξαγοράς των μετοχών της μίας τράπεζας από την άλλη πήραν χθες οι διοικήσεις της Πειραιώς και της MPB. Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να πουλήσει το πακέτο μετοχών της Τράπεζας Κύπρου (8,07%) στην ΜΡΒ. Ακόμη, Πειραιώς και ΜΡΒ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταβίβασης του δικτύου λιανικής της ΜΡΒ στην Αγγλία προς την Πειραιώς. Μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ότι η μεταβίβαση του πακέτου στην ΜΡΒ γίνεται καθαρά σε μετοχικό επίπεδο και όπως και στο παρελθόν δεν πρόκειται να επηρεάσει την επιτυχημένη πορεία της τράπεζας.

Αγροτική Τράπεζα: Μέρισμα 0,08 - 0,09 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, στους μετόχους της η ΑΤΕbank ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου για την οικονομική χρήση του 2006 εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση 16% - 18% και θα διαμορφωθούν μεταξύ 160-165 εκατ. ευρώ. Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2006 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.

Ταμεία: Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε η υπόθεση της αγοράς ομολόγων για λογαριασμό του ασφαλιστικού ταμείου ΤΕΑΔΥ από τη χρηματιστηριακή εταιρία Ακρόπολις, με ”καπέλο” 5-8 εκατ. ευρώ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Γ. Κολιοκώστας, διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Υγεία: Στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το Ερρίκος Ντυνάν στρέφεται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Υγεία, μετά την αποτυχία της ολοκλήρωσης συμφωνίας με τον Ερυθρό Σταυρό για το Ασκληπιείο αναφέρει η ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, ο όμιλος του Ιατρικού Κέντρου έχει ήδη καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία στρέφονται κατά της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να εμποδιστεί στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης πώλησης του Ντυνάν ή παραχώρησης του management του ιδρύματος σε ιδιωτική εταιρία. Η αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν μέσα στον Μάρτιο.

ΟΠΑΠ: Η ελευθερία παροχής υπηρεσιών από εταιρίες άλλων κρατών-μελών περιλαμβάνει το οργανωμένο στοίχημα και οι όποιοι περιορισμοί τίθενται θα πρέπει να είναι αναλογικοί, δηλαδή να μην αμφισβητούν την αρχή της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών, έστω και αν την περιορίζουν για λόγους δημόσιας ηθικής ή προστασίας τμημάτων του πληθυσμού. Τη γνωμοδότηση αυτή, που ενδέχεται να έχει συνέπειες για τον ΟΠΑΠ και το μονοπώλιό του στο οργανωμένο στοίχημα στην Ελλάδα, έδωσε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε προδικαστικό αίτημα ιταλικού δικαστηρίου.

Ενέργεια: Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου θα υπογραφεί στην Αθήνα η τριμερής συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας. Στην τελετή υπογραφής πιθανώς θα παρευρίσκονται οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Βουλγαρίας.

Τράπεζα της Ελλάδος: Σε μείωση, μέσω κλεισίματος, των υποκαταστημάτων της ανά την Ελλάδα προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος. Στο πλαίσιο των αλλαγών, έως το 2011 θα κλείσουν 10 υποκαταστήματα και στη θέση των 9 εξ αυτών θα δημιουργηθούν θυρίδες της τράπεζας. Επίσης, θα διακοπεί η λειτουργία 26 από τα 67 συνολικά πρακτορείων της τράπεζας που είναι εγκατεστημένα σε ισάριθμες ΔΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v