Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Η εταιρία Τράπεζα Αττικής πραγματοποιεί γενική συνέλευση με βασικότερο θέμα της την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, ενώ η εταιρία Motor Oil πραγματοποιεί παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. τα 10.442.850 δικαιώματα (ΣΕΝΤΡΔ) της εταιρίας CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ, συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, διαπραγματεύσιμα από 7/3/2007 έως και 30/3/2007, με κωδικό ISIN GRX449003011 και ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος 0,13 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 7/3/2007 έως και 5/4/2007.

Γενικές συνελεύσεις

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:30, στην Αθήνα στην αίθουσα ΒΙΚΕΛΑ του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτιρίου της Τράπεζας Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών, με την έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον και τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του καταστατικού της τράπεζας.

2) Πρόβλεψη δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Μερική κατάργηση ή παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης υπέρ τρίτων ή και υπέρ των εργαζομένων της τράπεζας. Έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό της τράπεζας με τη μορφή παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης για αγορά μετοχών (stock option plan), κατ’ άρθρο 13 παρ. 9 κ. ν. 2190/1920.

3) Καθορισμός προθεσμίας για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων και των λοιπών όρων της αύξησης. Δικαίωμα απόληψης μερίσματος των μετοχών που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

4) Παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση ενημερωτικού δελτίου, τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφούς θέματος.

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει στις 10:00 στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί στις 09:00 με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Ν. Γκαργκάνα. Επίσης, στις 18:30 θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας με θέμα : ”Σταθερά θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

* O υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, μεταβαίνει στο Λιανοκλάδι (περιοχή Στύρφακα) για να επιθεωρήσει τα σημαντικής σημασίας έργα της νέας εργολαβίας, στη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων του ΟΣΕ στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός. Η παρουσίαση-εκδήλωση και οι δηλώσεις του ΥΜΕ θα γίνουν στον Στύρφακα, στις 10:45. Επίσης, θα επισκεφθεί στις 18:00 τον σταθμό ”Σύνταγμα” του Μετρό προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ”5ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πιστοποίησης της Microsoft -Office Specialist”. Ο υπουργός θα βραβεύσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στη διάρκεια των πρώτων ημερών του διαγωνισμού.

* Στις 15:00 ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Τσιτουρίδης, πραγματοποιεί συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο των Πανελλήνιων Συλλόγων & Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, και του ειδικού γραμματέα συντονισμού οργανισμών και φορέων, κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου, με θέμα το Ασφαλιστικό.

* Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η Ένωση Καταναλωτών Ρεθύμνου διοργανώνουν στο Ρέθυμνο ημερίδα με θέμα ”Νέες Πολιτικές Προστασίας Καταναλωτή”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Παρουσιάσεις

* Εταιρική παρουσίαση της Motor Oil στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στις 09:45.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Καταναλωτική πίστη (Ιανουάριος).

- Έκδοση του Beige Book της FED.

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Ιανουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v