Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius:Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα της EΛΤΕΧ

Στο ημερήσιο chart βλέπουμε τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ να λαμβάνει τιμές από τα μέσα Ιανουαρίου μεταξύ των 9,84 ευρώ και των 11,4 ευρώ. Βάση λοιπόν του εν λόγω διαγραμματικού σχηματισμού η πραγματοποίηση οποιαδήποτε διάσπασης ανοδικής ή καθοδικής - ιδιαίτερα εάν συνοδευτεί και με αυξημένο όγκο συναλλαγών - θα δώσει και το στίγμα της επόμενης βραχυχρόνιας τάσης, επισημαίνει η Fortius.

Fortius:Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα της EΛΤΕΧ
Στο ημερήσιο chart βλέπουμε τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ να λαμβάνει τιμές από τα μέσα Ιανουαρίου μεταξύ των 9,84 ευρώ και των 11,4 ευρώ. Βάση λοιπόν του εν λόγω διαγραμματικού σχηματισμού η πραγματοποίηση οποιαδήποτε διάσπασης ανοδικής ή καθοδικής - ιδιαίτερα εάν συνοδευτεί και με αυξημένο όγκο συναλλαγών - θα δώσει και το στίγμα της επόμενης βραχυχρόνιας τάσης, επισημαίνει η Fortius σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 8 Μαρτίου.

Έτσι λοιπόν ενώ η ανοδική διαφυγή πάνω από τα 11,4€ θα ωθήσει τη μετοχή προς το επόμενο σημείο αντίστασης των 13€ η καθοδική διάσπαση των 9,84€ θα την οδηγήσει προς την περιοχή των 9€ βάζοντας ως στόχο τον απλό κινητό μέσο των 150 ημερών (SMA 150: 8.73€).

Από πλευράς τεχνικών δεικτών ο γνωστός ταλαντωτής χρόνου Aroon έχει δώσει καθοδικό σήμα αλλά ο εξασθενισμένος συντελεστής R-squared δεν το επιβεβαιώνει καθώς βρίσκεται χαμηλότερα από την κριτική τιμή του 0,2.

Σημαντική για τη μετέπειτα πορεία είναι και η θετική ένδειξη που λαμβάνουμε από τον δείκτη ποσοστιαίας μεταβολής της ορμής των τιμών R.O.C., καθώς παρά την έντονη βραχύβια πτώση, που σημείωσε η μετοχή από την κορυφή Y προς τον πυθμένα R, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το μηδέν.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της ΕΛΤΕΧ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου με κέρδη της τάξεως του 0,94%, στα 10,7 ευρώ, έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της ΕΛΤΕΧ πραγματοποιώντας σε 754 πράξεις συνολικό όγκο 504 χιλ. τεμαχίων με το VWAP να διαμορφώνεται στα 10,76 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v