Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η νέα παράταση που δόθηκε στους συμβούλους του ΟΤΕ για να προχωρήσουν σε νέες επαφές με Telefonica και Deutsche Telekom, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Κύπρου, τα σχέδια της κυβέρνησης για διάθεση νέου πακέτου μετοχών του ΤΤ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η νέα παράταση που δόθηκε στους συμβούλους του ΟΤΕ για να προχωρήσουν σε νέες επαφές με Telefonica και Deutsche Telekom, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Κύπρου, τα σχέδια της κυβέρνησης για διάθεση νέου πακέτου μετοχών του ΤΤ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ: Περιθώριο ενός μήνα στους συμβούλους του ΟΤΕ δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν εκ νέου σε επαφές με Telefonica και Deutsche Telekom, με τους συμβούλους να κρίνουν ότι οι εξελίξεις για τις δυο εταιρείες έχουν αλλάξει και ίσως υπάρξει ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, αναφέρει η Ημερησία.

Marfin: Δεν θα υποβάλει δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου η Marfin Popular Bank, μετά την αγορά του 8,19% του μετοχικού κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Α. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή της ΜΡΒ στην Κύπρου σε ποσοστό υψηλότερο του 10%.

Εν τω μεταξύ, την εξαγορά μικρής τράπεζας σε μια ”πολύ ενδιαφέρουσα αγορά”, θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η ΜΡΒ, όπως δήλωσε χθες ο κ. Βγενόπουλος

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στη διάθεση του νέου πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης, σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή. Το ενδιαφέρον των ξένων είναι ισχυρό, ενώ με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν περίπου το 19% των μετοχών του ΤΤ.

Τράπεζα Αττικής: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής κατά 148,6 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Η τράπεζα θα διαθέσει υπέρ των παλαιών μετοχών 3 νέες μετοχές για κάθε 5 παλαιές με τιμή έκδοσης τα 3 ευρώ ανά μετοχή.

Intralot: Το υπουργείο Εσωτερικών της Νέας Ζηλανδίας βασίζεται στην Intralot για να πατάξει τον παράνομο τζόγο, αναφέρει το Κέρδοσ. Το υπουργείο ανακοίνωσε χθες οτι από 9 Μαρτίου τίθεται σε λειτουργία το σύστημα Electronic Monitoring System, μέσω του οποίου η κυβέρνηση της χώρας θα παρακολουθεί τις μηχανές τυχερών παιχνιδιών. Συνολικά, το EMS της Intralot NZ Limited θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά 20.000 μηχανές τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται εκτός καζίνο και σε 1.600 διαφορετικά σημεία της χώρας.

Εμπορική Τράπεζα: Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας θα δώσει σήμερα ο κ. Αντώνης Κροντηράς. Ο κ. Κροντηράς θα παρουσιάσει την πρόοδο του εγχειρήματος για την ενσωμάτωση της Εμπορικής στον μητρικό όμιλο της Credit Agricole, ενώ αναμένεται να δώσει και το στίγμα για την προετοιμαζόμενη αντεπίθεση της τράπεζας στην αγορά με την ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Ένσταση κατέθεσε η Damco του ομίλου Κοπελούζου (που κατέθεσε προσφορά μαζί με την ιταλική Ansaldo) για τον διαγωνισμό για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις του ομίλου, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την Κομισιόν, έχουν να κάνουν με ασάφειες που περιλαμβάνει η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Εν τω μεταξύ, στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής TEC Negotino της ΠΓΔΜ πέρασε, μαζί με άλλους 14 ομίλους, η Sencap, κοινοπραξία της ΔΕΗ με την Contour Global.

Σοφοκλέους: Δεσμεύσεις και μάλιστα αυστηρές θέτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλώντας τις εταιρείες, οι οποίες προβαίνουν στη δημοσιοποίηση πέραν του έτους επιχειρησιακών σχεδίων, που περιλαμβάνουν εκτιμήσεις ή προβλέψεις, να δημοσιοποιούν στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α., καθώς και στο διαδικτυακό τόπο της εταιρείας.

Ευρωκλινική: Ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία νέων κλινών προωθούν για το τρέχον έτος η Ευρωκλινική και η Αθηναϊκή Κλινική, ενώ σε τροχιά κερδοφορίας εισέρχεται και η Ευρωκλινική Παίδων. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v