Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Χρυσή εφεδρεία” ο ΟΤΕ

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν καταρχήν ηγετικό ρόλο και τον ΟΤΕ (4,70%) να αποδεικνύεται χρυσή εφεδρεία όταν διαγνώστηκαν ενδείξεις σχετικής κόπωσης σε αρκετούς δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους. Παρά ταύτα, η όλη κίνηση συνεχίζει να θεωρείται αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα με ζητούμενο τη συνέχεια και τη συνέπεια, ενώ ο πρώτος ρόλος παραμένει στο διεθνές κλίμα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση που συνεχίζει να εκλαμβάνεται ως τεχνικού χαρακτήρα με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν να στείλουν υψηλότερα το Γενικό Δείκτη, ενώ μετά το μέσον της συνεδρίασης και αφού αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι έδειχναν σημάδια κόπωσης, προέκυψε ο ΟΤΕ, ο οποίος μάλιστα έκλεισε το υψηλό ημέρας καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη 4,7%.

Παρά ταύτα, και στη σημερινή συνεδρίαση ήταν εμφανής η νευρικότητα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει ημερήσια διακύμανση 43 μονάδων και βέβαια όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στις διεθνείς αγορές και κυρίως στην πέρα του Ατλαντικού όχθη.

Συμπερασματικά, αν στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια φανεί ότι εφησυχάζουν σχετικά οι ανησυχίες σαν πιθανότερο σενάριο δείχνει αυτό που θέλει τη Σοφοκλέους να επιχειρεί κίνηση σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα.

Όμως, έως ότου αποκατασταθούν οι ισορροπίες η πλειονότητα των εμπλεκόμενων θα συνεχίσει να επιδίδεται κυρίως σε κινήσεις trading όπου απαιτούνται ιδιαίτερα αυξημένα αντανακλαστικά.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, ενώ όσον αφορά τον FTSE παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 2.475 και σε δεύτερη φάση των 2.495 προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή της συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Οι αντιστάσεις στις 2.436, 2.465-75 και 2.483-95 μονάδες και οι στηρίξεις στις 2.412, 2.405, 2.393 και 2.388-65 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης και σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφτασε μέχρι τις παρυφές των 4.490 μονάδων όμως από εκεί και πέρα άδειασε σχετικά εύκολα το μεγαλύτερο μέρος των κερδών, υποχώρησε μέχρι τις 4.446,57 για να κλείσει τελικά στις 4.470,73 με κέρδη 1,46%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 485 εκατ. από τα οποία τα 35,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων, όμως οι εκεί εμπλεκόμενοι παρουσίασαν σαφώς μικρότερο ενθουσιασμό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράψουν πολύ μικρότερα κέρδη από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη και να αυξηθούν σημαντικά οι υποτιμήσεις.

Από τις μετοχές του FTSE, αξιοσημείωτες απώλειες για τη ΔΕΗ και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Τιτάνα και Folli Follie.

Αντίθετα, εκτός του ΟΤΕ, κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων για Κύπρου και Ελλ. Πετρέλαια, των 2 ποσοστιαίων μονάδων για Eurobank και Ταχ. Ταμιευτήριο.

Αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Εμπορική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Intralot, Cosmote, Motor Oil, ΟΠΑΠ και θετική μεταβολή για Ελλ. Τεχνοδομική, Coca Cola και Εθνική.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 159 ανοδικές έναντι 86 πτωτικών, ενώ 13 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6 έως 13,21%.

Τέλος, από τους ημερήσιους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχώρισαν από τον τραπεζικό ταμπλό ο κοινός και προνομιούχος τίτλος της Εγνατίας Τράπεζας και από εκεί και χαμηλότερα Νάκας, Μαξίμ, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΕΛΒΕ, Δρομέας, Ρόκας, Sprider, Λάμψα, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Σιδενόρ, ΚΡΙ-ΚΡΙ και Rilken.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v