Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΡ:Πως είδαν τα αποτελέσματα HSBC-Eurobank (upd)

Μεικτά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σαράντης, σημειώνοντας ότι τονίζουν τα υψηλά ρίσκα που σχετίζονται με την επέκταση της εταιρείας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Η Eurobank Securities από την πλευρά της αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Σαράντης ήταν σε γενικές γραμμές ανάλογα των εκτιμήσεων.

ΣΑΡ:Πως είδαν τα αποτελέσματα HSBC-Eurobank (upd)
Μεικτά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σαράντης, σημειώνοντας ότι τονίζουν τα υψηλά ρίσκα που σχετίζονται με την επέκταση της εταιρείας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η HSBC σημειώνει ότι τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη ήταν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ οι πωλήσεις και τα EBITDA ευθυγραμμίστηκαν, σε γενικές γραμμές, με τις προβλέψεις.

Η HSBC διατηρεί την σύσταση ”overweight” και την τιμή στόχο των 10,30 ευρώ ανά μετοχή για την Σαράντης, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος για μείωση της αξιολόγησης της εταιρείας έγκειται στην μακροοικονομική αστάθεια και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και στο ρίσκο εκτέλεσης που σχετίζεται με την επέκταση της Σαράντης στην Τουρκία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η Eurobank Securities από την πλευρά της αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Σαράντης ήταν σε γενικές γραμμές ανάλογα των εκτιμήσεων.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρή προσαρμογή των προβλέψεών της για τα οικονομικά αποτελέσματα της Σαράντης για την χρήση του 2007, μειώνοντας κατά 2,7% τις εκτιμήσεις της για τον τζίρο της εταιρείας (στα 291,8 εκατ. ευρώ) και κατά 3,4% τις προβλέψεις για τα EBITDA (στα 38,7 εκατ. ευρώ). Οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής για τα καθαρά κέρδη της Σαράντης παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητες, εκτιμώντας ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 24,4 εκατ. ευρώ (από 24,5 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση).

Η Eurobank Securities διατηρεί την τιμή στόχο των 9,10 ευρώ για την μετοχή του Σαράντη, καθώς και τη σύσταση ”outperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v