Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μotor Oil: Διατηρεί ”overweight” η Π&Κ

Σύσταση ”overweight” και τιμή-στόχο στα 24,3 ευρώ διατηρεί η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη Motor Oil σε έκθεσή της όπου επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 2006 ήταν καλά, δεδομένης της ισχυρής μεταβλητότητας στην πετρελαϊκή αγορά. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι διατηρεί σύσταση ”overweight” και παραμένει αγοραστής της μετοχής.

Μotor Oil: Διατηρεί ”overweight” η Π&Κ
Σύσταση ”overweight” και τιμή-στόχο στα 24,3 ευρώ διατηρεί η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη Motor Oil σε έκθεσή της όπου επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 2006 ήταν καλά, δεδομένης της ισχυρής μεταβλητότητας στην πετρελαϊκή αγορά.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιήθηκε σε αρνητικό πετρελαϊκό περιβάλλον με αυξημένη μεταβλητότητα, η Motor Oil κατάφερε να ανακοινώσει μια ακόμη σειρά καλών αποτελεσμάτων, κάτι που είναι ενδεικτικό για την αξία της εταιρίας και τις προοπτικές της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι διατηρεί σύσταση ”overweight” και παραμένει αγοραστής της μετοχής, καθώς η Motor Oil:

- Είναι σε καλύτερη στρατηγική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές της λόγω της μονάδας hydrocracker, μιας από τις ελάχιστες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

- Διατηρεί φιλοσοφία συνεχούς βελτίωσης.

- Προχωρά σε επιθετική αξιοποίηση νέων αγορών και προϊόντων.

- Οι ταμειακές ροές της θα είναι ισχυρές εν μέσω μειωμένων κεφαλαιακών δαπανών.

- Σχεδιάζει νέα μονάδα για παραγωγή λιπαντικών - ένα προϊόν με υψηλά περιθώρια κερδοφορίας.

Σύμφωνα με την Π&Κ, για όλους τους ανωτέρω λόγους δικαιολογείται Ρ/Ε της τάξεως του 17 (τιμή-στόχος έναντι εκτιμώμενων κερδών ανά μετοχή για το 2007).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v