Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό σήμα ανόδου από τράπεζες

Σταθεροποιητικά διαμορφώνονταν στις 14:20 τα συμβόλαια του Dow αλλά και του Dax στη Φρανκφούρτη. Αντιθέτως, κατά 1,5% υψηλότερα και πέριξ των 4.470 μονάδων διαμορφωνόταν ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους. Σημαντικά κέρδη για Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Κύπρου, ενώ για περίπου 180 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”. Στο ”κόκκινο” η ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά διαμορφώνονται τα συμβόλαια του Dow, ενώ ο κυριότερος δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου διαμορφωνόταν με οριακά κέρδη.

Στη Σοφοκλέους, το κλίμα, σε γενικές γραμμές, συντηρήθηκε θετικό καθώς σταδιακά μετά τις 14:00 ”άνοιγε” και το υπόλοιπο του... ταμπλό.

Οι συναλλαγές παρέμεναν συγκριτικά περίπου στα χθεσινά επίπεδα (περίπου 300 εκατ. ευρώ), με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει 1,5% και να κυμαίνεται στις 4.470 μονάδες.

Ο ASE 20 παρέμενε μπροστά, από πλευράς απόδοσης, με 1,8%, αν και είχαν αυξηθεί κατά τι οι μετοχές των οποίων η τιμή διαμορφωνόταν στο ”κόκκινο”.

Ωστόσο, για περίπου 180 μετοχές η απόδοση παρέμενε θετική φτάνοντας μέχρι και 10%, όπως ενδεικτικά συνέβαινε για τις Ευρωπαϊκή Πίστη, Εγνατία, ΕΛΒΕ, Δρομέα, Βαρβαρέσο και ακόμη ορισμένους τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Με συναλλαγές που ξεπερνούσαν σε αξία το 1,4 εκατ. ευρώ η μετοχή της Σιδενόρ κέρδιζε 1,5% υπερβαίνοντας και πάλι τα 11 ευρώ. Στη μετοχή της Κύπρου οι συναλλαγές ήταν περισσότερες των 2,5 εκατ. τεμαχίων με την τιμή να παραμένει σταθερά κατά 4,9% υψηλότερα στα 11,58 ευρώ.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν η Veterin στα 3,74 ευρώ, η SingularLogic στα 3,36 ευρώ, η Παντεχνική στα 4,56 ευρώ, η Ζήνων στα 2,15 ευρώ και αρκετές ακόμη με απόδοση μεγαλύτερη του 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v