Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Κάλυψη με overweight από Morgan Stanley

Με τιμή – στόχο τα 14,8 ευρώ και σύσταση ”overweight – V” η Morgan Stanley ξεκινά την κάλυψη της Σιδενόρ σε έκθεση με ημερομηνία 7 Μαρτίου. Η τιμή – στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 45%. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Σιδενόρ διαθέτει ελκυστική αποτίμηση καθώς διαπραγματεύεται 4,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη 2008.

Σιδενόρ: Κάλυψη με overweight από Morgan Stanley
Με τιμή – στόχο τα 14,8 ευρώ και σύσταση ”overweight – V” η Morgan Stanley ξεκινά την κάλυψη της Σιδενόρ σε έκθεση με ημερομηνία 7 Μαρτίου.

Η Σιδενόρ διαθέτει ελκυστική αποτίμηση καθώς διαπραγματεύεται 4,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τις εταιρίες βιομηχανίας αλουμινίου είναι στο 9, επισημαίνει ο διεθνής οίκος, ο οποίος προβλέπει ότι ο πολλαπλασιαστής θα διαμορφωθεί στο 7,1 το 2007 και στο 4,6 το 2008.

Η τιμή – στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 45%, ενώ η μετοχή της Σιδενόρ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου στα 10,92 ευρώ.

Όσον αφορά στα θετικά σημεία μιας επένδυσης στη Σιδενόρ, η Morgan Stanley αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρία είναι ηγέτιδα στην ελληνική αγορά όσον αφορά στα υλικά κατασκευών. Επίσης, είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη ανάπτυξη τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε Βουλγαρία, πΓΔΜ και Ρουμανία. Αναφέρει παράλληλα ότι το free-float της εταιρίας αυξήθηκε από το 23% στο 43%.

Στα αρνητικά αναφέρονται η έκθεση σε κυκλικές δραστηριότητες στον τομέα του χάλυβα, η χαμηλή ρευστότητα, ο κίνδυνος από τις εξαγορές και τη μη ικανοποιητική ενοποίηση των εταιριών που έχουν εξαγοραστεί και η εξάρτηση από τη συνεχιζόμενη επέκταση και την αναβάθμιση των μονάδων παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v