Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telekom Austria: Αναβάθμιση σε ”buy” από τη UBS

Σε ”buy 2” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Telekom Austria η UBS σε έκθεση στην οποία εκτιμά ότι μια εξαγορά ποσοστού του ΟΤΕ θα ενίσχυε κατά 8% τα EPS 2008-09 της αυστριακής εταιρίας. Επισημαίνει ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η εξαγορά του ποσοστού τότε η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στην πιθανότητα μιας συγχώνευσης η οποία θα δημιουργούσε συνέργιες πολλών δισεκατομμυρίων.

Telekom Austria: Αναβάθμιση σε ”buy” από τη UBS
Σε ”buy 2” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Telekom Austria η UBS σε έκθεσή της (7/3) στην οποία εκτιμά ότι μια εξαγορά ποσοστού του ΟΤΕ θα ενίσχυε κατά 8% τα EPS της περιόδου 2008-09 της αυστριακής εταιρίας.

Ο διεθνής οίκος αναπροσαρμόζει οριακά την τιμή - στόχο για τη μετοχή της εισηγμένης στα 21,9 ευρώ, από 21,6 ευρώ προηγουμένως.

Παράλληλα επισημαίνει ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η εξαγορά του ποσοστού τότε η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στην πιθανότητα μιας συγχώνευσης η οποία θα δημιουργούσε συνέργιες πολλών δισεκατομμυρίων.

Τονίζει δε ότι όσο λιγότερο ανταγωνισμό αντιμετωπίσει η αυστριακή εταιρία, τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχει για το ποσοστό του ΟΤΕ, ενώ θεωρεί ότι το ελληνικό δημόσιο προτιμά την έλευση στρατηγικού επενδυτή στον Οργανισμό σε σχέση με το placement.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι η αυστριακή κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να αποδεχτεί μια στρατηγική συμμαχία καθώς υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της έχουν εκφράσει θετική άποψη για μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ του ΟΤΕ και της Telekom Austria.

Η εξαγορά ποσοστού του Οργανισμού δεν πρέπει να φοβίζει καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει θετικό καταλύτη για τις μετοχές της Telekom Austria, εκτιμά η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v