Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πάσο” οι μεγάλοι - κέφια οι μεσαίοι

Σε θετικό έδαφος προς τις 4.740 μονάδες διαμορφώνεται η αγορά, με αιχμή κυρίως τη μετοχή της Εθνικής. Συνολικότερη είναι μέχρι στιγμής η κίνηση μετοχών εταιριών ομίλων όπως Βιοχάλκο, Μυτιληναίου και Λαυρεντιάδη. Σημαντικά κέρδη και για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, μετά τις τελευταίες γενναιόδωρες αποφάσεις προς όφελος των μετόχων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική, περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα, όπως αναμενόταν, είναι μέχρι στιγμής η συνεδρίαση. Με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος, με απόδοση της τάξεως του 0,10% και κίνηση πέριξ των 4.740 μονάδων.

Οι συναλλαγές, εάν εξαιρεθούν τα πακέτα και οι προσυμφωνημένες πράξεις, (δες σχετικό θέμα για τον όμιλο Λαυρεντιάδη) δεν ξεπερνούσαν τα 110 εκατ. ευρώ στις 14:15.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών ήταν μοιρασμένη, καθώς για περίπου 115 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετικά.

Πέραν των συναλλαγών στη μετοχή της Εθνικής, αξίας περίπου 25 εκατ. ευρώ, ξεχώριζε ο τζίρος στη μετοχή του Μυτιληναίου που ενισχυόταν μάλιστα μέχρι και 5,3% προς τα 35,9 ευρώ.

Ο όμιλος γνωστοποίησε την ενεργοποίηση της γ’ φάσης αγοράς ιδίων μετοχών, ενώ η γενική συνέλευση διεύρυνε στα 50 (από 35) ευρώ το ανώτατο όριο αγοράς ιδίων μετοχών, γεγονός που δίνει στήριξη και ώθηση στη μετοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυξημένες συναλλαγές και άνοδος της μετοχής σημειώνονταν και για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ.

Συνολικότερα, ανοδικά αντιδρούσαν μετοχές του ομίλου Λαυρεντιάδη (δες σχετικό θέμα) με τη Lamda Detergent να ενσωματώνει το μεγαλύτερο μέρος από την προστιθέμενη αξία των επιχειρηματικών κινήσεων του ομίλου.

Στα 4,42 ευρώ διαμορφωνόταν μέχρι και 8,95% υψηλότερα η μετοχή της Veterin. Ενδιαφέρον παρουσιάζει για ακόμα μία συνεδρίαση η μετοχή της Σιδενόρ καθώς στο ΜΚ της θυγατρικής του ομίλου Βιοχάλκο γίνονται αγορές μέσω δύο συγκεκριμένων ξένων οίκων για λογαριασμό πελατών τους.

Μικρότερης έκτασης τοποθετήσεις πραγματοποιούνται προς τα 3,9 ευρώ στη μετοχή της ΕΛΒΑΛ, προς τα 2,66 ευρώ στη μετοχή της ΕΤΕΜ, ενώ η μητρική ”πιάνει” και τα 10 ευρώ.

Κέρδη και για τη μετοχή της ΕΧΑΕ (δες σχετικό θέμα για μέρισμα και λοιπά) που ξεπερνά τα 18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v