Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ισχυρά τα μεγέθη, λένε οι αναλυτές

Θετικές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα έτους και οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΧΑΕ στους αναλυτές. Πώς σχολιάζουν HSBC, Marfin- Εγνατία, Eurobank, Alpha Finance και Proton.

ΕΧΑΕ: Ισχυρά τα μεγέθη, λένε οι αναλυτές
Θετικές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα έτους και οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΧΑΕ στους αναλυτές.

Η HSBC σε ξεχωριστή της ανάλυση (16/02) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ισχυρά και ανάλογα των προβλέψεών της, αλλά υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

Διατηρεί την τιμή – στόχο των 16,3 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Η Marfin-Egnatia χαρακτηρίζει ισχυρά και υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη της ΕΧΑΕ, προαναγγέλλοντας αναβάθμιση των προβλέψεων για τα καθαρά κέρδη κατά τουλάχιστον 17% έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων.

Πολύ ισχυρά κρίνει τα αποτελέσματα της εισηγμένης η Alpha Finance, υπογραμμίζοντας τις δηλώσεις της διοίκησης για μείωση του προσωπικού στα περίπου 300 άτομα το 2007. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι δαπάνες προσωπικού αναλογούν στο περίπου 50% του συνολικού κόστους της ΕΧΑΕ.

Η Proton από την πλευρά της αναφέρει ότι το 1 ευρώ ανά μετοχή (μέρισμα και επιστροφή) που θα λάβουν οι μέτοχοι αντιστοιχεί σε απόδοση 5,7% με βάση την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης.

Η Eurobank Sec. θέτει υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εισηγμένης, επαναλαμβάνει τη σύσταση ”market perform” και χαρακτηρίζει τα μεγέθη ”υψηλότερα των προβλέψεων”.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ αποφάσισε χθες την επιστροφή 1 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους, εγκρίνοντας τόσο μέρισμα 0,50 ευρώ όσο και ισόποση επιστροφή κεφαλαίου. Η διανομή μερίσματος θα προταθεί στη Γ.Σ. στις 9 Μαΐου 2007. Η αποκοπή μερίσματος ορίζεται για την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 και η καταβολή του για τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007.

Η αποκοπή του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα προκύψει από τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (από 1,75 ευρώ σε 1,25 ευρώ) ορίστηκε για τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2007 και η καταβολή της για την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v