Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα

Η αγορά προσβλέπει στην ΕΤΕ και το δείχνει έμπρακτα τις 2-3 τελευταίες συνεδριάσεις. Περιμένει όμως και τα οικονομικά αποτελέσματα του Τιτάνα, τις εξελίξεις από το μέτωπο του Τ.Τ., τα κέρδη της Alpha Bank και όσα επιμέρους συντηρούν ένα θετικό κλίμα και μόχλευση στην αγορά. Ζητούμενο για σήμερα η κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων στηρίξεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον ρυθμό των ξένων αγορών και των οικονομικών αποτελεσμάτων κινείται και η Σοφοκλέους. Πέραν του εύλογου ενδιαφέροντος που δημιουργεί σε πολλούς ”παίκτες” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής και του τριετούς επιχειρησιακού της προγράμματος στο Λονδίνο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν αρκετά επιμέρους.

Η αρχή της συνεδρίασης μπορεί να δώσει κάποιες χαμηλότερες τιμές λόγω της τάσης που διαμορφώθηκε νωρίτερα στις κύριες ευρωαγορές. Ωστόσο τα επιμέρους είναι ισχυρά αυτή τη φορά για να συντηρήσουν την τάση κλαδικών δεικτών, κυρίως όμως τη διάθεση μόχλευσης που παρατηρείται σε ένα ευρύ μέρος του ταμπλό.

Από τις εξελίξεις στο Τ.Τ. (δες σχετικό θέμα), την προσδοκία για τα αποτελέσματα του Τιτάνα, τα υπερδιπλάσια μεγέθη της ΕΧΑΕ, τα νέα οδικά έργα για την Άβαξ, την αναθεώρηση της τιμής–στόχου για την ΕΛΤΕΧ, την υψηλή ανάπτυξη της Jumbo, τη σύσταση της Citigroup για Blue Star μέχρι τη σταθερότητα του Κλουκίνα - Λάππα, τη μόχλευση σε Σιδενόρ και Σωληνουργεία Κορίνθου, τα υψηλά της Autohellas, την κινητικότητα σε Κούμπα, Revoil και σε αρκετές ακόμη, διαμορφώνεται ανοδική φόρα και τάση.

Για σήμερα ζητούμενη είναι η κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, όπως διαμορφώθηκαν μετά την τελευταία ανοδική αντίδραση της Εθνικής, και λιγότερο η υπερέκταση του Γ.Δ. υψηλότερα των 4.755 – 4.760 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v