Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Οικονομική” αντίδραση για Εθνική- Alpha

Με... μάλλον χαμηλό κόστος όσον αφορά την αντίδραση της Εθνικής και Alpha Bank, τόσο ο Γ.Δ. όσο και ο ASE-20 διαμορφώνονται και πάλι υψηλότερα των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων. Συγκριτικά λιγότερες σήμερα οι συναλλαγές έναντι της χθεσινής και προχθεσινής συνεδρίασης, ενώ για περίπου 110 μετοχές το πρόσημο ήταν θετικό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υψηλότερα των 4.700 μονάδων διαμορφώνεται και πάλι η αγορά, με την αξία των συναλλαγών, όμως, να φτάνει στις 11:10 τα 24 εκατ. ευρώ, εμφανώς λιγότερα από ό,τι χθες και προχθές.

Αυτό σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με την εκτίμηση μερίδας αναλυτών, μπορεί να αποτελεί θετική ένδειξη για τη βραχυπρόθεσμη τάση, καθότι η μετοχή της Εθνικής με χαμηλό κόστος προσεγγίζει και πάλι τα 40 ευρώ, και η Alpha τα 25.

Είναι ενδεικτικό πως ο τζίρος σε Εθνική και Alpha διαμορφώνονταν στα περίπου 23 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά λίγες ήταν οι συναλλαγές για Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ και Cosmote, αυξημένες για το Μυτιληναίο στα 34,40 ευρώ και για Τ.Τ. στα 20,18 ευρώ.

Ο ASE-20 ενισχύονταν κατά 0,56% (2.570 μονάδες), ο Γενικός στις 4.723, ενώ για περίπου 110 μετοχές η τιμή διαμορφώνονταν σε θετικό έδαφος.

Με βάση τις συναλλαγές τους, ξεχώριζαν η Revoil, ξεπερνώντας έστω και οριακά τα 9 ευρώ, ο Μουζάκης με αυξημένο τζίρο και πάλι πάνω από τα 2 ευρώ και η ΚΡΕΚΑ στα 1,70 ευρώ.

Συναλλαγές πραγματοποιούνταν για μία ακόμη συνεδρίαση στον Κατσέλη, και μάλιστα προς τα 3,50 ευρώ, ενώ στα 1,52 ευρώ κυμαίνονταν η Marac.

Με συναλλαγές μισού εκατ. ευρώ η Jumbo έφτανε στα 19,80 ευρώ, ενώ στα 3,24 διαμορφώνονταν η μετοχή των Blue Star.

Κέρδη επίσης, για ΣΙΔΜΑ, Δομική Κρήτης, Compucon, Εθνική Ασφαλιστική και ορισμένες ακόμη μετοχές από αυτήν την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v