Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για μεγέθη ’06 της Cosmote

Αύξηση 9,1% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 της Cosmote (371 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr. ”Υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα στην ατζέντα της Cosmote, ήτοι η ανάκαμψη της θυγατρικής στη Ρουμανία, της RomTelecom και η ενσωμάτωση της Γερμανός”, τονίζει ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Proton Bank, Βασίλης Καραρίζος.

Δημοσκόπηση euro2day για μεγέθη ’06 της Cosmote
Αύξηση 9,1% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 της Cosmote, διαμορφούμενα στα 371 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που διοργάνωσε το euro2day.gr.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Eurobank Sec, HSBC Pantelakis, Marfin-Egnatia και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων των καθαρών κερδών για το 2006 κυμάνθηκε μεταξύ των 358 και 379 εκατ. ευρώ από 339,9 εκατ. ευρώ το 2005. Ο αναλυτής Δημήτρης Γιαννούλης της Alpha Finance επισημαίνει ότι ”οι αποσβέσεις και οι μειοψηφίες ενδέχεται να επιβαρύνουν τα καθαρά κέρδη λόγω της απορρόφησης της Γερμανός”.

Ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Proton Bank, Βασίλης Καραρίζος, τονίζει ότι ”υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα στην ατζέντα της Cosmote, η ανάκαμψη της θυγατρικής στη Ρουμανία, της RomTelecom και η ενσωμάτωση της Γερμανός”.

Τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στα 869,6 εκατ. ευρώ το 2006, σημειώνοντας άνοδο 15,3%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων ανέρχεται μεταξύ 859,7 και 875 εκατ. ευρώ. Η αναλύτρια Στέλλα Δημαράκη της Marfin-Egnatia αναφέρει: ”Περιμένω ένα καλό τέταρτο τρίμηνο, με τα μεγέθη να ευθυγραμμίζονται με το guidance για αύξηση των πωλήσεων κατά 30%. Τα περιθώρια σε Ελλάδα, Βουλγαρία και FYROM αναμένεται να βελτιωθούν, ενώ στη Ρουμανία έχει ήδη πετύχει τον στόχο για 1 εκατ. συνδρομητές. Η αγορά θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες προβλέψεις για καθαρά κέρδη, συνεέργιες από την εξαγορά της Γερμανός και νέα για το μέρισμα”.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 32,3%, το 2006, διαμορφούμενες στα 2,378 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις να ποικίλλουν μεταξύ των 2,315 και 2,424 δισ. ευρώ. Ο χρηματιστής Κώστας Καραγιώργος της Eurobank Sec. τονίζει: ”Η Cosmote ενσωματώνει τη Γερμανός για πρώτη φορά στο δ’ τρίμηνο και περιμένω ότι αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της Cosmote στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό”.

Αναφορικά με το δ΄ τρίμηνο, τα κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 97 εκατ., 226,4 εκατ. και 748 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο αναλυτής Βαγγέλης Καρανίκας της HSBC Pantelakis αναφέρει: ”Περιμένω να συνεχιστεί και στο δ’ τρίμηνο η θετική τάση των τελευταίων τριμήνων και τα ισχυρά αποτελέσματα θα βασιστούν στην ελληνική αγορά, τη Globul στη Βουλγαρία και την Cosmofon στη FYROM”.

H Cosmote ανακοινώνει αποτελέσματα στις 22 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v