Σενάρια ”ανάβουν” τις εκδόσεις

Σενάρια για συζητήσεις συνεργασίας μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου πυροδοτούν τις μετοχές του κλάδου και κάνουν το γύρο της αγοράς. Παράλληλα, η ΔΕΗ κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο η Cosmote ωθούν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνας και Εμπορική. Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις (πλην Eurobank) το τραπεζικό ταμπλό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σενάρια για συζητήσεις συνεργασίας μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου πυροδοτούν τις μετοχές του κλάδου και κάνουν το γύρο της αγοράς.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κίνηση του Δείκτη πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εν μέσω ελαφρώς αρνητικού σκηνικού όσον αφορά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η γενικότερη αντίληψη είναι ότι ο Δείκτης θα ήταν σαφώς χαμηλότερα εάν δεν κατέγραφε τουλάχιστον σημαντικά κέρδη ο τίτλος της ΔΕΗ που την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξεπερνούν το 3% (πιθανώς σε αυτό να συνέβαλε και η είδηση για δυναμική επέκταση της Επιχείρησης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών με συνεργασία της EdF).

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τις μετοχές του FTSE 20, μόνο Cosmote και Τιτάνας καταγράφουν κέρδη που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αξιοσημείωτα, σε απλά θετικό πρόσημο κινούνται ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Εμπορική, ενώ αμετάβλητοι είναι οι τίτλοι των Alpha Bank και Coca Cola.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η νηνεμία στο τραπεζικό ταμπλό, όπου με θετικό πρόσημο κινούνται Αττικής, Γενική, Εμπορική και MIG, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, έχει κινηθεί σε ένα εύρος περίπου 32 μονάδων (υψηλό 4.684,15 μονάδες, χαμηλό 4.652,98 μονάδες) και φαίνεται να συνεχίζει την αναζήτηση τάσης ουσιαστικά επηρεασμένος από την τουλάχιστον πρόσκαιρη αδυναμία που επιδεικνύουν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι.

Στο 1 προς 1,5 η μέχρι στιγμής αναλογία μεταξύ ανοδικών-πτωτικών μετοχών. Από τους μέχρι στιγμής διακρινόμενους τίτλους ξεχωρίζουν Τασόγλου, Βαλκάν, Albio, Centric, ΔΟΛ, Κούμπας, Αστέρας, Πήγασος και Μάρακ, ενώ τεχνικά θεωρείται θετικό ότι μέχρι στιγμής ο FTSE 20 κινείται πάνω από την στήριξη των 2.544 μονάδων, αφήνοντας περιθώρια συγκρατημένης αισιοδοξίας για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v