Ο Τύπος της Παρασκευής

Ο τραπεζικός κλάδος, και συγκεκριμένα το θέμα Πειραιώς-Marfin και η αντίδραση του Dubai Investment Group, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρεται σήμερα ο Τύπος είναι η διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ και το ενδιαφέρον της Telekom Austria, οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η πώληση του Φοίνικα, κ.ά.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ο τραπεζικός κλάδος, και συγκεκριμένα το θέμα Πειραιώς-Marfin και η αντίδραση του Dubai Investment Group, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρεται σήμερα ο Τύπος είναι η διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ και το ενδιαφέρον της Telekom Austria, οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η πώληση του Φοίνικα, κ.ά.

Τράπεζες: Σοβαρότητα και υπευθυνότητα ζήτησε χθες από τους τραπεζικούς ομίλους Πειραιώς και Marfin ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Σε συστάσεις προς τους εμπλεκόμενους για ψυχραιμία προχώρησε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, το πιθανότερο σήμερα, ή το αργότερο μέσα στο σαββατοκύριακο, το Dubai Investment Group θα παρέμβει στις ελληνικές τραπεζικές εξελίξεις και με ανακοίνωσή του από το Ντουμπάι ή το Λονδίνο θα τονίζει ότι στηρίζει τα στρατηγικά σχέδια της Marfin για τη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΟΤΕ: Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ έως τα τέλη Απριλίου και θα την ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, κ. Π. Δούκα, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, private equity funds, Άραβες, κ.ά. Σημειώνεται ότι με συνέντευξή του σε αυστριακό περιοδικό, ο επικεφαλής της Telekom Austria επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ.

Αποκρατικοποιήσεις: Την πώληση νέων πακέτων της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της τάξεως του 15% έως τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Π. Δούκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλήσεις των νέων πακέτων στο Τ.Τ. και την Αγροτική θα ακολουθήσουν χρονικά την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΤΕ.

ΔΕΗ: Την απόφαση να συμμετάσχει κατά 30% στις δύο θυγατρικές της Ρόκας, Ρόκας Αιολική Β. Ελλάδος 1 και Ρόκας Αιολική Β. Ελλάδος 2, έλαβε πρόσφατα το Δ.Σ. της θυγατρικής της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, γράφει η ”Ημερησία”. Πρόκειται για τις δύο θυγατρικές της Ρόκας που θα πραγματοποιήσουν το έργο για τη διασύνδεση των νησιών Λήμνου, Λέσβου και Χίου με το ηπειρωτικό δίκτυο της χώρας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Φοίνιξ: Οι ασφαλιστικοί όμιλοι της Groupama, της Victoria και της Ασπίς Πρόνοια είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που έχουν εκφράσει εμπράκτως ενδιαφέρον για την εξαγορά της Φοίνιξ Metrolife, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Το ύψος του τιμήματος που προσφέρει ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν είναι γνωστό.

Φουρλής: Άνω των προβλέψεων κινήθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη του ομίλου Φουρλή το 2006, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της πολύ καλής πορείας του Δεκεμβρίου τόσο στα καταστήματα ΙΚΕΑ όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου. Οι πωλήσεις του ΙΚΕΑ αναμένονται άνω των προβλέψεων για 195 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η Εθνική Τράπεζα φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα υπογράψει το 2007 επιχειρησιακή σύμβαση για το νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Ο σύλλογος των υπαλλήλων της ΕΤΕ προετοιμάζει το έδαφος για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση και στόχος είναι να κλείσει η συμφωνία μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους αναφέρει η εφημερίδα.

Τουριστικά ακίνητα: Εντός των ημερών η ΕΤΑ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο διαγωνισμός για την 35ετή εκμίσθωση της μαρίνας θα είναι πλειοδοτικός και θα γίνει σε δύο φάσεις.

ΟΠΑΠ: Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ προηγούνται οι Gtech και ακολουθούν η Scientific Games και η Intralot, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΟΛΠ: Μεγάλες εκπτώσεις παρέχει με χθεσινή της απόφαση η διοίκηση του ΟΛΠ στους χρήστες της για τα αποθηκευτικά δικαιώματα του ΟΛΠ κατά τις ημέρες της απεργίας. Αποφασίστηκαν εκπτώσεις 95% για τα έμφορτα εξαγωγής, 70% για τα κενά (γενικώς), 65% για τα έμφορτα εισαγωγής, 50% για τα έμφορτα in transit και 70% για τα έμφορτα in transit Imdg.

Ενέργεια: Η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας, κ. Assen Gagauzov κατά την επιστροφή του στη Σόφια, μετά τη συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v