Προς νέα υψηλά 80 μηνών η Σοφοκλέους

Τα αξιοσημείωτα κέρδη σε Πειραιώς, Κύπρου, Alpha Bank, ΔΕΗ, Τ.Τ., Intralot ωθούν τον δείκτη προς νέα υψηλά 80 μηνών, ενώ δημιουργούν προϋποθέσεις σχετικής άρσης της επιφυλακτικότητας και επιστροφής του ενδιαφέροντος στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Αξιοσημείωτη ανοδική αντίδραση από τους τίτλους του ομίλου ΜΡΒ, ενώ στο 3 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διευρυμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, που ξεκινάει από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους και αργά αλλά σταθερά επεκτείνεται και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης δείχνει διαθέσεις να καταγράψει νέα υψηλά 80 μηνών ενώ προς νέα ιστορικά υψηλά κινούνται μέχρι στιγμής Intralot, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Cosmote, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς.

Η μέχρι στιγμής κινητικότητα στα blue chips ωθούν τον FTSE 20 να υπεραποδίδει έναντι του FTSEM 40 και του FTSES 80 αλλά και του Γενικού Δείκτη, ενώ εάν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2.539 μονάδων θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να δώσει κίνηση σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE 20, με αξιοσημείωτες απώλειες κινείται μόνο η Folli Follie, με αρνητικό πρόσημο Βιοχάλκο και Εμπορική και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Αντίθετα, κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Intralot, Πειραιώς, Κύπρου, αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, ΔΕΗ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ από το τραπεζικό ταμπλό ξεχωρίζει και η ανοδική αντίδραση που δίνουν οι τίτλοι του ομίλου ΜΡΒ.

Ικανοποιητικές και οι συναλλαγές, καθώς με τη συμπλήρωση 4 ωρών συνεδρίασης, ο τζίρος ξεπερνά τα 218 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 14,4 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Περίπου στο 3 προς 1 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών και αν συνεχιστεί το θετικό κλίμα θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ο αριθμός των τίτλων που καταγράφουν αξιοπρόσεκτη κίνηση-κέρδη σταδιακά να αυξηθεί.

Πάντως μέχρι στιγμής, από τους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν Βαρβαρέσος, MLS, Vivere, Space, Τασόγλου, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interfish, οι τίτλοι της ΑΕΓΕΚ, Βαλκάν και Hitech SNT και Γαλαξίδι, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση καλύτερη συμπεριφορά επιδεικνύουν Forthnet και S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v