Ο FT 20 δείχνει τη συνέχεια της ανόδου

Θετικά κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ σταδιακά φαίνεται να κερδίζει έδαφος και η Σοφοκλέους. ΟΤΕ, Alpha Bank και Πειραιώς οι θετικότεροι πρωταγωνιστές από τις μετοχές του FTSE 20, ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3 προς 1. Ανοδικά οι μετοχές των Marfin και MPB.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Θετικά μέχρι στιγμής κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και απ’ ό,τι φαίνεται ακολουθεί και η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη αφού συμπληρώνεται μία ώρα συνεδρίασης να κινείται κοντά στα υψηλά ημέρας.

Για να συμβεί αυτό, καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη Alpha Bank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ, ενώ από τις μετοχές του FTSE 20 με αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ και με αξιοσημείωτες απώλειες η Folli Follie αλλά με ελάχιστες συναλλαγές.

Από το τραπεζικό ταμπλό, εκτός των δεικτοβαρών τραπεζικών τίτλων, ξεχωρίζουν τα κέρδη της Marfin Investment Group που πλησιάζουν το 3%, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται μόνο ο τίτλος της Proton Bank και αμετάβλητες παραμένουν οι μετοχές της Εμπορικής και της Eurobank.

Ικανοποιητικότερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, έστω και αν αρκετές δεκάδες τίτλων μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν πραγματοποιήσει από μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές, ενώ η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

Τεχνικά, η εικόνα θεωρείται καλή, αφού ο FTSE 20 όχι μόνο κινείται υψηλότερα των 2.515 μονάδων, αλλά έχει ξεπεράσει με σχετική μέχρι στιγμής ευκολία και την επόμενη ζώνη αντίστασης στις 2.523-6 μονάδες.

Θετική συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, έστω και αν οι μέχρι στιγμής συναλλαγές θεωρούνται μάλλον ισχνές με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν τον αντίστοιχο δείκτη όσον αφορά στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ικανοποιητική μέχρι στιγμής και η μικτή αξία συναλλαγών, η οποία στις 11:30 ξεπερνά τα 54 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 3,9 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 50.000 τεμάχια της Cosmote στα 23,86 ευρώ, 472.000 τεμάχια της Χαλκόρ στα 4,40 ευρώ και 75.000 τεμάχια της ΜΡΒ στα 8,20 ευρώ.

Τέλος, από τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές επικεφαλής των κερδισμένων είναι η MLS, κινητικότητα και αξιοσημείωτα κέρδη για την Compucon, ακόμα υψηλότερα Γαλαξίδι και Interfish, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν Καράτζης, Unisystems, Yalco, Χαλκόρ, Γενική Εμπορίου, Infoquest, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και Unibrain.

Τεχνικά ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο FTSE 20 να επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2.526 και ακόμα καλύτερα των 2.530 μονάδων, κάτι το οποίο θα ακυρώσει τις αρνητικές αποκλίσεις και τα σήματα πώλησης που δόθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v