Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στο θέμα Marfin - Πειραιώς και οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Πειραιώς, η φημολογία για τη διαδοχή του κ. Μανιατάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και η έκδοση 50ετούς ομολόγου από το υπουργείο Οικονομίας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στο θέμα Marfin - Πειραιώς και οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Πειραιώς, η φημολογία για τη διαδοχή του κ. Μανιατάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και η έκδοση 50ετούς ομολόγου από το υπουργείο Οικονομίας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τράπεζες: Ελκυστική και δίκαιη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Πειραιώς, κ. Μ. Κολακίδης, την προσφορά της τράπεζας προς τους μετόχους της Marfin Popular Bank, μιλώντας χθες σε εκπροσώπους θεσμικών χαρτοφυλακίων και αναλυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ούτε να προσφερθούν μετρητά αλλά ούτε και να κατατεθεί βελτιωμένη πρόταση, επαναλαμβάνοντας ότι η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής αντικατοπτρίζει την εκτίμηση της Πειραιώς για την πραγματική αξία της ΜΡΒ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” από πηγές στο Λονδίνο, που βρίσκονται κοντά στο Dubai Investment, ”τις αμέσως προσεχείς ημέρες το Dubai Investment θα ενεργοποιηθεί αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του για την Ελλάδα και ενδεχομένως να υποβάλει αυτόνομη δημόσια πρόταση με μετρητά και μάλλον κοντά στις χρηματιστηριακές τιμές, ή με μικρό premium προς την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο”.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει η ”Ελευθεροτυπία”, σε εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση της Marfin στο προσωπικό και στα στελέχη της, γνωστοποιεί ότι πολλά από αυτά που κυκλοφορούν και δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες δεν ισχύουν. Τους διαβεβαιώνει ακολούθως ότι η ισχυρή μετοχική σύνθεση του ομίλου θα επιτρέψει τελικά την επίτευξη των στρατηγικών στόχων.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η φημολογία για τη διαδοχή του κ. Μανιατάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι, πέραν του επικεφαλής του Τ.Τ., κ. Π. Τσουπίδη, ο πρώην πρόεδρος της Εμπορικής και αντιπρόεδρος της Πειραιώς, κ. Γ. Προβόπουλος, ο επικεφαλής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Μ. Τάννες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ, κ. Γ. Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος και ο γενικός διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ, κ. Α. Μιζάν.

ΟΤΕ: Ο συνδυασμός placement και επιλογής απλού στρατηγικού συμμάχου σε θέματα τεχνογνωσίας και διείσδυσης σε τρίτες αγορές αναδεικνύεται ως το πιθανότερο σενάριο αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, μικραίνει η λίστα των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών που ενδιαφέρονται για τον ΟΤΕ, με τη ρωσική Sistema, διά στόματος του προέδρου της Vladimir Yevtushenkov να δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.

Εθνική Τράπεζα: Διπλασιασμό του δικτύου καταστημάτων στη Ρουμανία σχεδιάζει για το 2007 η Εθνική Τράπεζα. Στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου, θα αναφερθούν αναλυτικά οι εναλλακτικές κινήσεις της Εθνικής για την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Ρουμανίας.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Δύο νέα επενδυτικά προγράμματα θα υλοποιήσουν μέσα στο 2007 τα Σωληνουργεία Κορίνθου, με σκοπό την αναβάθμιση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου στη Θίσβη Βοιωτίας. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, μέσα στο α’ εξάμηνο του 2007 θα παραδοθούν χαλυβδοσωλήνες που αντιστοιχούν σε συμβόλαια ύψους 95,6 εκατ. ευρώ.

Axon: Σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων 50,4 εκατ. ευρώ προχωρεί η Axon Συμμετοχών του Θ. Λιακουνάκου, με στόχο να εξαγοράσει τις συγγενείς εταιρίες Sukos Hitech και Κέρδος Εκδοτική. Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε ότι η θυγατρική Euromedica εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της, η οποία υπολογίζεται σε 120 εκατ. ευρώ.

Βιοτέρ: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας σε περίπτωση που υπάρξει δελεαστική πρόταση από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, ο πρόεδρος της Βιοτέρ, κ. Γ. Μαυροσκότης, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε χθες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρίας γράφει το ”Κέρδος”.

Επιχειρήσεις: Συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη, κατάργηση της μηνιαίας υποχρεωτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, μείωση της κρατικής εποπτείας στη λειτουργία των ανώνυμων εταιριών και ισχυροποίηση της μετοχικής μειοψηφίας είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα προβλέπει το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του νόμου 2.190/1920 του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρει το ”Βήμα”.

Οικονομία: Με την έκδοση ομολογιακού δανείου 50ετούς διάρκειας φλερτάρει το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό που θα μπορούσε να αντληθεί εκ του συγκεκριμένου δανείου κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατ. και 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v