Σε ΔΕΗ και τσιμέντα το ενδιαφέρον

Με χαμηλωμένους ρυθμούς διεξάγεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, καθώς ο Δείκτης - μόνιμα με αρνητικό πρόσημο - ακολουθεί τη μικρή διόρθωση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Θετική έκπληξη από τη ΔΕΗ, κινητικότητα στις εταιρίες τσιμέντων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αναμενόμενο ξεκίνημα στη Σοφοκλέους με τον Γενικό Δείκτη μέχρι στιγμής να κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και να ακολουθεί τις διορθωτικές διαθέσεις που δείχνουν και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, η θετική έκπληξη έρχεται από τη ΔΕΗ και από τον Τιτάνα (σημαντική κινητικότητα και κέρδη και στην άλλη εισηγμένη τσιμεντοβιομηχανία, ΑΓΕΤ), ενώ θετικά κινούνται ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αντίθετα, ”νηνεμία” φαίνεται μέχρι στιγμής να επικρατεί στο τραπεζικό ταμπλό, όπου θετικό πρόσημο έχουν μόνο οι Αττικής, Γενική, Ελλάδος και MIG.

Η μέχρι στιγμής αναλογία μεταξύ ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 2, ενώ σημαντικός αριθμός τίτλων έχει από μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές.

Από τους ελάχιστους μέχρι στιγμής διακρινόμενους, ξεχωρίζουν οι Δάιος, Αστήρ, Καρδασιλάρης, Albio, Sato, Infoquest και Unisystems, ενώ σαφώς μεγαλύτερες ενδείξεις διαθέσεων αναμένεται η αγορά να δώσει μετά τις 14:00, όταν και θα έχουν λήξει τα ΣΜΕ Ιανουαρίου.

Τεχνικά όσον αφορά στον FTSE 20, ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει να έχει χάσει την πρώτη στήριξη των 2.544 μονάδων, ζητούμενο παραμένει αν δεν την επανακαταλάβει, να μην κλείσει χαμηλότερα από τη ζώνη στήριξης 2.538-2.530 μ. καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 2.525 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v