Ακάθεκτη η Σοφοκλέους

Σε καλπασμό επιδόθηκαν (κυριολεκτικά) οι μετοχές του ομίλου Marfin καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 9,21% (ΜΡΦΚΟ) και 4,42% (MΑΡΦΒ), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν Πειραιώς, Κύπρου, Cosmote και ΤΤ. Η σημερινή συνεδρίαση, σχολιάζουν παρατηρητές, ανοίγει το δρόμο προς τις 4.702 μονάδες αν δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις από το εξωτερικό. Πλήρες ρεπορτάζ για τους πρωταγωνιστές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση σαφώς διαφοροποιημένη προς το καλύτερο η σημερινή, που έδωσε νέα υψηλά 80 μηνών στο Γενικό Δείκτη, έχοντας σαν εντυπωσιακότερους πρωταγωνιστές τον τίτλο της Intralot που κατέγραψε νέα εντυπωσιακά κέρδη και νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο, τις μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου που επίσης έκλεισαν σε ιστορικό υψηλό στο κλείσιμο, όπως οι Cosmote και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και βέβαια το εντυπωσιακό come back των αγοραστών στους τίτλους του ομίλου ΜPΒ όπου ξεχώρισε μακράν η μετοχή της Marfin Investment Group (+9,21%).

Θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι η σημερινή συνεδρίαση αιφνιδίασε ευχάριστα, καθώς οι αμέσως προηγούμενες δεν είχαν προϊδεάσει για τη σημερινή κίνηση, η οποία ξεκίνησε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (+1,52%) και σταδιακά επεκτάθηκε και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Τεχνικά, η σημερινή εικόνα αναίρεσε το χτεσινό σήμα πώλησης και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει αν ο δείκτης διατηρηθεί υψηλότερα των 4.640 μονάδων. Κάτι που ανοίγει το δρόμο προς τις 4.702 μονάδες αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερες αρνητικές εκπλήξεις από το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα.

Από τις μετοχές του FTSE, και πλην των προαναφερθέντων, θετική έκπληξη από τον τίτλο της ΔΕΗ (+2,24%), αξιοσημείωτα κέρδη για Ελλ. Πετρέλαια, Τιτάνα, Alpha Bank, Εθνική, θετικό πρόσημο για Eurobank, Coca Cola, Cosmote, Motor Oil, ΟΠΑΠ και αμετάβλητος το τίτλος της Εμπορικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο και Folli Follie και αρνητική μεταβολή για Ελλ. Τεχνοδομική και ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.675,54 μονάδες, με κέρδη 1,3%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 435 εκατ. από τα οποία τα 42,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν την υποκείμενη, έστω κι αν προς το τέλος εμφάνισαν κάποιες διαθέσεις μικρών ρευστοποιήσεων, καθώς η Wall Street γύρισε με αρνητικό πρόσημο.

Ασυγκρίτως καλύτερη των προηγουμένων η τελική εικόνα με 185 ανοδικές μετοχές, έναντι 77 πτωτικών και 15 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

Όσον αφορά τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, επικεφαλής των κερδισμένων ο τίτλος του Βαρβαρέσου (δείχνει να μπαίνει σε κίνηση ασανσέρ), επέστρεψαν οι αγοραστές στην MLS, ακόμα ψηλότερα ο Τασόγλου, σημαντική κινητικότητα και κέρδη για Space, Albio, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στον τίτλο της Βαλκάν, στο υψηλό ημέρας μέσω των δημοπρασιών η μετοχή του Ηρακλή, σημαντική κινητικότητα στις μετοχές της ΑΕΓΕΚ, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η συνεχιζόμενη ανοδική διάθεση για Παντεχνική και S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v