Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KBW: Αιχμηρά σχόλια για Πειραιώς

Σκληρές αίχμές για την τακτική της Πειραιώς σε σχέση με την προσφορά της για την MPB, αλλά και έμμεση προειδοποίηση για το κύρος της διοίκησης της πρώτης, σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος, διατυπώνει σε σημερινή έκθεσή του ο επενδυτικός οίκος Keefe, Bryette and Woods.

KBW: Αιχμηρά σχόλια για Πειραιώς
Ιδιαιτέρως αιχμηρά σχόλια για την τακτική που ακολουθεί η διοίκηση της Πειραιώς, σε σχέση με την προσφορά της στη Μarfin Popular Bank, αλλά και έμμεση πλην σαφή προειδοποίηση για το ”κύρος” της διοίκησης της πρώτης, σε περίπτωση αποτυχίας, διατυπώνει σε έκθεσή τoυ ο επενδυτικός οίκος Keefe, Bryette and Woods όσον αφορά στην ενημέρωση που έδωσε χθες επί του θέματος η Πειραιώς στους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η KBW αναφέρει ότι ”κατά την άποψή μας, είτε θα πρέπει η τιμή προσφοράς (για την MPB) να ανέβει σημαντικά, είτε αν η προσπάθεια αποτύχει, η υψηλή εκτίμηση που έχουμε για τις άριστες δραστηριότητες της Τράπεζας Πειραιώς, να αντισταθμιστεί μερικώς από αυτή τη συγκεχυμένη στρατηγική εξαγορών”.

Το πιο σημαντικό θέμα, αναφέρει η έκθεση της KBW, είναι ότι ”η σχέση ανταλλαγής που προτείνεται είναι κατά την πεποίθησή μας μη ρεαλιστική”. Και συνεχίζουν εκφράζοντας την άποψη ότι η συγκεκριμένη προσφορά της Πειραιώς ”φαίνεται να είναι μια τακτική εμποδισμού,(blocking tactic) κι όχι μια ενεργητική απόπειρα δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της μέσω ενός ενισχυτικού deal”.

Προκειμένου να αποτιμηθεί η Marfin Popular στον μέσο ευρωπαϊκό όρο των P/E στα οποία έγιναν deals στην Ευρώπη, αναφέρει ακόμη η KBW, θα πρέπει τα αποτελέσματα που θα παρουσιάσει η MPB να είναι κατώτερα των εκτιμήσεων που έχει διατυπώσει η διοίκησης της κατά 60%.

Προκειμένου να επιτύχει ένα τέτοιο deal, καταλήγει η KBW, θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην χρηματοοικονομική λογική και τις ρεαλιστικές προσδοκίες, ενώ διατηρεί τη σύσταση και την τιμή-στόχο που έχει θέσει για την Πειραιώς αμετάβλητες δηλαδή ”market perform” και 26 ευρώ αντίστοιχα.

Ο διεθνής οίκος αναφέρεται επίσης στην ενημέρωση των αναλυτών από την Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τα μεγέθη του ομίλου που θα προκύψει εφόσον η Πειραιώς εξαγοράσει τη Marfin.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει τις προβλέψεις της διοίκησης για συνέργιες ύψους 100 εκατ. ευρώ ανά έτος, τα 450 υποκαταστήματα στην Ελλάδα και τα 370 στο εξωτερικό αλλά και την ενίσχυση στα κέρδη ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v