Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί η ανοδική αντίδραση

Με... χαλαρότερο ρυθμό απ’ ό,τι στην αρχή της συνεδρίασης συνεχίζεται η διακύμανση της τιμής βασικών μετοχών. Κρατούν τα κέρδη τους Cosmote, ΟΤΕ, Κύπρου και Marfin, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται πέριξ των 4.240 μονάδων. Ήπιων τόνων και η παρουσία ορισμένων εγχώριων επενδυτικών σχημάτων, που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κόπασε ο αρχικά πιο επιθετικός ρυθμός αντίδρασης συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών, φέρνοντας και πάλι την αγορά στην περιοχή των 4.240-4.245 μονάδων.

Έμεινε από την αρχική αντίδραση, όμως, η υψηλή τιμή των 4.257,30 μονάδων, ενδεχόμενη υπέρβαση της οποίας θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά και πάλι προς το εύρος των 4.290-.4310 μονάδων.

Από την αρχική αντίδραση συνεχίζουν η Cosmote πολύ κοντά στα νέα της υψηλά, η Κύπρου με συναλλαγές και πάλι οριακά πάνω από τα 10 ευρώ, η Πειραιώς στα 22,78 ευρώ και η Alpha Bank μία ανάσα από τα 23 ευρώ.

Συγκριτικά, ο καθαρός τζίρος των περίπου 175 εκατ. ευρώ (στις 14:05) είναι μάλλον ικανοποιητικός για τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Όχι επαρκής, όμως, για την ισχυροποίηση μίας ανοδικής φοράς που θα στηριζόταν σε τραπεζικές μετοχές.

Βέβαια, οι συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής διαμορφώνονταν στα περίπου 35 εκατ. ευρώ και στην Alpha Bank στα 16,5 εκατ. ευρώ, που μπορεί να θεωρηθούν μάλλον ικανοποιητικές (και αρκετές) για μία μικρής έκτασης αντίδραση των δύο συγκεκριμένων τίτλων. Κάτι τέτοιο όμως θα ξεκαθαρίσει μέσα στις 1-2 επόμενες συνεδριάσεις.

Ηπιότερη όμως είναι και η φορά συγκεκριμένων μετοχών της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς ο SC 80 με 0,08% υπολείπεται έναντι του FTSE 20 (0,8%).

Γενικότερα είναι χαμηλός ο τζίρος σε μετοχές εταιριών από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κυρίως όμως από τη χαμηλότερη, κάτι που παραπέμπει σε τήρηση στάσης αναμονής από την πλευρά ορισμένων εγχώριων επενδυτικών σχημάτων.

Η μετοχή του Ιατρικού εμφανίζει αναλογικά τη μεγαλύτερη αντίδραση με 5% προς τα 4,64 ευρώ, με συναλλαγές 96.000 τεμαχίων.

Ακολουθεί η μετοχή της Διεκάτ, της Imperio, των ΟΛΠ-ΟΛΘ, της Σιδενόρ (και πάλι στα 7,10 ευρώ), της Έλτον (στα 1,54 ευρώ) και των Ολυμπιακής Τεχνικής, Global, Βωβός, Νεώριον, Elmec, Βαράγκης (με αυξημένες συναλλαγές) και ΕΧΑΕ στα 14,30 ευρώ.

Ανοδικά διαμορφώνεται η μετοχή της Marfin στα 42,78 ευρώ, με αξία συναλλαγών που ξεπερνούσε τα 5,1 εκατ. ευρώ. Σημαντικές συναλλαγές αξίας περίπου 2,8 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνταν προς τα 4 ευρώ για τη μετοχή του Υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v