Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδείξεις αντίδρασης

Θετικό κλίμα δημιουργεί στη Σοφοκλέους η αντίδραση του τραπεζικού κλάδου (0,92%) με αιχμή την Εθνική Τράπεζα η οποία καταγράφει κέρδη έως 2%. Αν στη διάρκεια της ημέρας εμφανιστούν δεικτοβαρείς τίτλοι πρόθυμοι να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, δεν αποκλείεται να αυξηθεί η μικρή μέχρι στιγμής κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και ανίχνευσης διαθέσεως αναλώνεται λίγο πριν συμπληρωθεί 1 ώρα η σημερινή συνεδρίαση, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημαντικές ανοδικές πρωτοβουλίες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις λίγοι είναι οι τίτλοι που εμφανίζουν διαθέσεις σημαντικής ανοδικής κίνησης σε συνδυασμό με αξιόλογο όγκο συναλλαγών.

Στα αρνητικά της μέχρι στιγμής συνεδρίασης είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι του ταμπλό και συγκεκριμένα περίπου το 40% των τίτλων δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μία πράξη, ενώ ο μέχρι στιγμής τζίρος ξεπερνά τα 47 εκατ. από τα οποία τα 6,3 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 90.000 τεμάχια της Πειραιώς στα 22,50 ευρώ, 31.001 του Τιτάνα στα 40 ευρώ, 100.000 τεμάχια της Κύπρου στα 9,90 και 150.000 της Εθνικής στα 13,64 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE, κέρδη μεγαλύτερα της 1 ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν μόνο Βιοχάλκο, Τιτάνας, Αγροτική, Ελλ. Πετρέλαια και Folli Follie, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εξαιρουμένης της ΔΕΗ που σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 1%.

Ο Γενικός Δείκτης μέχρι στιγμής κινείται σε στενό σχετικά εύρος (μέχρι στιγμής υψηλό 4.213,05 χαμηλό 4.198,5), ενώ από τις επιμέρους μετοχές σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση λίγοι είναι οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές και μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι Ευρωπαϊκή Πίστη, Λιβάνης, Rainbow, KLM, Dionic, Revoil και Μπενρουμπή.

Για το υπόλοιπο της ημέρας το βάρος πέφτει στον τραπεζικό κλάδο που καλείται να δώσει πειστική ανοδική αντίδραση προκειμένου σταδιακά να επανέλθει η συγκρατημένη αισιοδοξία στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v