Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαραίνουν” την αγορά ΟΤΕ - τράπεζες

Η παρατεταμένη αδυναμία αντίδρασης του τραπεζικού κλάδου και η διάθεση διορθωτικής κίνησης από πλευράς ΟΤΕ στέλνουν χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη και διαμορφώνουν την αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών στο 1 προς 2. Παρά ταύτα, σε λίγους σχετικά ημερήσιους πρωταγωνιστές συνεχίζεται η όποια κινητικότητα ξεκίνησε στην αρχή της συνεδρίασης, που πιθανόν να ενταθεί αν καλυτερέψει η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και η αδυναμία ανοδικής αντίδρασης, έστω κι αν έχει προηγηθεί αξιοσημείωτη πτώση σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, δείχνουν να ωθούν τον Γενικό Δείκτη σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα, καθώς και από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE δεν διαφαίνονται αυτοί οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία δίνοντας τα απαιτούμενα στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE μόνο αυτός της Αγροτικής καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της 1 ποσοστιαίας μονάδας, ενώ με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται ΔΕΗ, Cosmote, Motor Oil.

Αντίθετα, σε φάση διόρθωσης οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων ημερών, δηλαδή ΟΤΕ και Intralot, συνεχίζει να διολισθαίνει χαμηλότερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Κύπρου και Coca Cola.

Τεχνικά μέχρι στιγμής αφήνονται κάποιες ελπίδες αισιοδοξίας, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει διπλό βυθό στην περιοχή των 4.202 μονάδων και αν αυτό κρατήσει δεν μπορεί να αποκλειστεί σχετική αντίδραση αν καλυτερέψει ελαφρώς η εικόνα του τραπεζικού κλάδου.

Πτωτική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων με τους εκεί εμπλεκομένους μέχρι στιγμής να ακολουθούν την υποκείμενη, διατηρώντας τις όποιες υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο τζίρος μετά την παρέλευση 3 ωρών συνεδρίασης ξεπερνά τα 125 εκατ. από τα οποία τα 12,1 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 2.

Όσον αφορά στους λίγους ημερήσιους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν Βαλκάν, Ελλ. Ιχθυοκαλλιέργειες, Vivere, Σωληνουργεία Κορίνθου, Imperio, Λυμπέρης, Δρομέας, Μουζάκης, Βογιατζόγλου, Καλπίνης, ΣΙΔΜΑ, Autohellas και στις υψηλότερες κεφαλαιοποιήσεις Aλουμίνιο της Ελλάδος και ΚΑΕ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν το κλείσιμο του FTSE υψηλότερα των 2.311 και ακόμα καλύτερα των 2.315 μονάδων, κάτι το οποίο θα επιτρέψει την αύξηση της κινητικότητας στους τίτλους που μέχρι στιγμής δείχνουν διαθέσεις καλύτερης ημερήσιας συμπεριφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v