Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ενδιαφέρον της Τιτάν για εξαγορά στην Τουρκία, το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων του ΟΤΕ εκτός Βαλκανίων, η πρόθεση της Vivartia για ρευστοποίηση ακινήτων, η συνεχιζόμενη κρίση στα λιμάνια, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ενδιαφέρον της Τιτάν για εξαγορά στην Τουρκία, το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων του ΟΤΕ εκτός Βαλκανίων, η πρόθεση της Vivartia για ρευστοποίηση ακινήτων, η συνεχιζόμενη κρίση στα λιμάνια, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Επιχειρήσεις: Τις αποφάσεις της μέχρι το τέλος του έτους θα έχει λάβει η Κεφαλαιαγορά σε σχέση με τις υποθέσεις 80 εισηγμένων εταιριών που είχαν προβεί σε αυξήσεις κεφαλαίου το 1999 και είτε λόγω ανωτέρας βίας είτε για λόγους αλλαγής στρατηγικής δεν εκπλήρωσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις στον συγκεκριμένο τομέα, γράφει η ”Ημερησία”.

Τιτάν: Εξαγορά εργοστασίου στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες περιοχές με επιχειρηματικό ενδιαφέρον, πέραν της γεωγραφικής εγγύτητας της χώρας μας, εξετάζει ο όμιλος Τιτάν, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Δ. Παπαλεξόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών όπου στρατηγικά αλλά και επιχειρηματικά ενδιαφέρει την Τιτάν να έχει παρουσία.

Vivartia: Τη ρευστοποίηση του συνόλου των ακινήτων των εταιριών που έχει εξαγοράσει, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, εφαρμόζοντας τη μέθοδο sale and lease back, εξετάζει η Vivartia, για να λάβει σχετική απόφαση στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει η ”Ημερησία”. Στόχος της εταιρίας, όπως επισήμανε στην τηλεδιάσκεψή της για το 9μηνο, είναι να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της.

ΟΤΕ: Το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων, εκτός Βαλκανίων, εξετάζει ο ΟΤΕ, διερευνώντας αγορές που παρουσιάζουν δυνατότητες ανάπτυξης και στις οποίες θα μπορούσε να εξαγοράσει οργανισμούς (ή συμμετοχή σε αυτούς) χωρίς να δαπανήσει υπέρογκα ποσά, γράφει η ”Ημερησία”. Απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη εξαγορά αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής της RomTelecom στο Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ υπέγραψε συμφωνία με την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού της Αλβανίας, KESH, για την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η συμφωνία προβλέπει παραδόσεις νυχτερινής ενέργειας από τη ΔΕΗ προς την KESH από την τρέχουσα περίοδο μέχρι τα τέλη του προσεχούς Φεβρουαρίου και την ανάκτησή της κατά την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2007.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Η κρίση στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ ”πνίγει” την αγορά, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ ελπίζει ότι ίσως έως την Τετάρτη βρει λύση. Όμως, η κατάσταση είναι εκρηκτική, με τα κοντέινερ να συσσωρεύονται.

Ανατιμήσεις: Ανατιμήσεις σε σημαντικό αριθμό αγαθών ευρείας κατανάλωσης, στην πλειονότητά τους μεταξύ 2% και 5%, αποφάσισαν 63 από τους βασικότερους προμηθευτές του οργανωμένου λιανεμπορίου, στο διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Πολιτική: Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο το οποίο θα παίζει τον ρόλο της ”σκιώδους κυβέρνησης” στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, όρισε ο Γ. Παπανδρέου μετά τις αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος. Έτσι, με αποφάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου, ορίστηκαν η σύνθεση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο εκπρόσωπος Τύπου, καθώς και η Επιτροπή Προγράμματος του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v