Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος για Σοφοκλέους

Διστακτικά ανοδικά και με σχετικά μικρή συμμετοχή τίτλων κινείται μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους. Ελάχιστες οι βοήθειες από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Alpha Bank, που δείχνει να πιέζεται προς την τιμή του placement.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε διστακτική άνοδο με μικρή συμμετοχή εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταμπλό, 15 λεπτά πριν να συμπληρωθεί 1 ώρα συνεδρίασης, δεν έχει κάνει πράξη.

Από εκεί και πέρα, και παρά τη θετική εικόνα που επιδεικνύουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, η μέχρι στιγμής αντίδραση του Γενικού Δείκτη δείχνει εξαιρετικά μικρή, αφού για ακόμα μία συνεδρίαση λείπουν οι σημαντικές βοήθειες από τους δεικτοβαρείς τίτλους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE μόνο οι Cosmote, Intralot, Εμπορική, Αγροτική και Κύπρου καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ αντίθετα πιέζεται σημαντικά ο τίτλος της Alpha Bank, και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές επιδεικνύοντας προθέσεις προσέγγισης της τιμής των 22,75 ευρώ όπου έγινε το placement.

Από εκεί και χαμηλότερα, διαφαίνεται σχετική κινητικότητα σε λίγους από τους τίτλους που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής συναλλαγές, ενώ σαφώς ασφαλέστερα συμπεράσματα όσον αφορά στη μεσαία και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση θα εξαχθούν πιθανόν μετά τις 13:55.

Τέλος, από το σχετικά αδύναμο και σήμερα τραπεζικό ταμπλό ξεχωρίζουν η Τράπεζα Αττικής με κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων καθώς τοποθετούνται όσοι εκτιμούν ότι η ιδιωτικοποίηση του 38,2% της τράπεζας θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2007.

Τεχνικά, και παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως θα ήταν θετικό ένα κλείσιμο υψηλότερα τουλάχιστον των 4.335 μονάδων, τις οποίες έτσι και αλλιώς ο Δείκτης ”είδε” ενδοσυνεδριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v