Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο μέσω τραπεζών

Αργά, αλλά σταθερά, ο Γενικός Δείκτης επιστρέφει στο αρνητικό πρόσημο, καθώς εντείνονται οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους. Εξαιρετικά άσχημη τεχνικά η εικόνα για τον τραπεζικό δείκτη που φαίνεται να συμπληρώνει 7 πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 8 και στον οποίο τις κυριότερες πιέσεις ασκεί η Alpha Bank, καθώς πιέζεται προς την τιμή του placement.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με οριακά κέρδη κινείται πλέον ο Γενικός Δείκτης χάνοντας για ακόμα μία συνεδρίαση την ευκαιρία να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς και πάλι αρκετοί δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Τεχνικά, η εικόνα του τραπεζικού δείκτη έχει επιβαρυνθεί σημαντικότατα, αφού δείχνει να συμπληρώνει 7 πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 8 και να χάνει την τελευταία στήριξη στις 6.050 μονάδες.

Μάλιστα, αν δεν ανακάμψει άμεσα και ει δυνατόν μέσα στη μέρα, τεχνικά ανοίγει ο δρόμος για σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, υπάρχει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους, το οποίο μέχρι στιγμής δίνει σχετική υπεροπλία στις μετοχές με θετικό πρόσημο, όμως και αυτό κρίνεται αμφιβόλου διαρκείας αν συνεχιστούν ή ενταθούν οι πιέσεις στους τίτλους του FTSE.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 3 ωρών συνεδρίασης, η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 682 εκατ. από τα οποία τα 514,2 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς πέρασαν τα πακέτα του placement της Alpha Bank στα 22,75 ευρώ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν η επιστροφή του Δείκτη προς το υψηλό ημέρας των 4.235 μονάδων.

Όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο εκτός από τον ΟΤΕ κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο τις Cosmote, Folli Follie, Intralot, Αγροτική και Coca Cola, θα πρέπει να βρουν σημαντική αντίδραση οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι και κυρίως αυτός της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v