Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΜΕΧΑ: Προεκλογικά ”πυρά” με μπόλικο παρασκήνιο

Προεκλογικό παρασκήνιο και προσωπικές φιλοδοξίες μελών του ΣΜΕΧΑ, για τις εκλογές του 2007, υποκρύπτει η ”φασαρία” γύρω από τη στάση που τήρησε ο νυν πρόεδρος για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΧΑΕ. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι τράπεζες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν… έμμεσα την πλειοψηφία του συνδέσμου.

ΣΜΕΧΑ: Προεκλογικά ”πυρά” με μπόλικο παρασκήνιο
Οι… εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο ΣΜΕΧΑ, που αναμένεται να γίνουν την άνοιξη του 2007, εκτιμάται ότι βρίσκονται πίσω από τις ξαφνικές βολές εναντίον του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου των χρηματιστών, κ. Αλ. Μωραϊτάκη, με αφορμή τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΧΑΕ.

Σε αυτό το κλίμα, με προεκλογικό άρωμα θα διεξαχθεί και η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ φαίνεται να έχει βρεθεί μεταξύ δύο πυρών. Εκείνων των ”παλαιών” χρηματιστών που είναι υπέρ μιας περισσότερο ήπιας στάσης απέναντι στις τράπεζες (βασικούς μετόχους της ΕΧΑΕ) και εκείνων που υποστηρίζουν παρασκηνιακά μια ακόμη σκληρότερη στάση, χωρίς ωστόσο να έχουν πείσει ότι η στάση αυτή θα έχει αποτέλεσμα.

Πηγές του κλάδου που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκτιμούν ότι η όλη ”φασαρία” γίνεται τώρα από συγκεκριμένους χρηματιστηριακούς κύκλους και εξυπηρετεί απλώς τις φιλοδοξίες ορισμένων να διεκδικήσουν προσεχώς το προεδρείο του ΣΜΕΧΑ, ενώ γίνεται λόγος για ανασυγκρότηση της παλαιάς ”ομάδας Βοϊλή”.

Όσο όμως ένα μέρος των ιδιωτών χρηματιστών αναλώνεται σε μικροπολιτικές κόντρες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στον ορίζοντα αρχίζει να διαφαίνεται το ενδεχόμενο να περάσει προσεχώς η προεδρία του ΣΜΕΧΑ στα χέρια των τραπεζικών χρηματιστηριακών.

Πληροφορίες που από τη φύση τους δεν μπορούν να διασταυρωθούν αναφέρουν ότι από την πλευρά τραπεζικών χρηματιστηριακών έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις σε εκπροσώπους της ”παλαιάς φρουράς” των χρηματιστών, μέρος των οποίων είναι γενικά υπέρ μιας πιο ”συναινετικής” στάσης απέναντι στο τραπεζικό σύστημα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι παλαιός χρηματιστής θεωρείται ήδη από συναδέλφους του ότι λειτουργεί ως ”δούρειος ίππος” της πλευράς των τραπεζικών χρηματιστηριακών και των υπερκείμενων ομίλων τους.

Στόχος είναι, λένε οι ίδιες πληροφορίες, να υπάρξουν στις εκλογές δύο ”συνεργαζόμενα” ψηφοδέλτια, τα οποία ενώ θα παρουσιάζονται ως ”αυτόνομα” στην πράξη θα οδηγήσουν στη συγκρότηση πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ, των τραπεζικών ΑΧΕ και ενός μέρους των ιδιωτικών ΑΧΕ που φρονούν ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Kαι έτσι θα προκύψει πρόεδρος ιδιωτικής ΑΧΕ, σε διοικητικό συμβούλιο ”τραπεζικής απόκλισης”, γεγονός που όπως υποστηρίζουν ιδιώτες χρηματιστές θα σημάνει την πτώση του τελευταίου τους διαπραγματευτικού ”οχυρού”, του ίδιου του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v