Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Ο διπλωματικός προβληματισμός για το ενδιαφέρον απόκτησης της ΤΙΜ από την τουρκική Turkcell, η παρακολούθηση από την ΕΕ της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, οι προβλέψεις των ΚΑΕ για τα μεγέθη του 2006, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Ο διπλωματικός προβληματισμός για το ενδιαφέρον απόκτησης της ΤΙΜ από την τουρκική Turkcell, η παρακολούθηση από την ΕΕ της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, οι προβλέψεις των ΚΑΕ για τα μεγέθη του 2006, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΤΙΜ: Ανησυχίες εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η τουρκική Turkcell για την απόκτηση της ΤΙΜ Ελλάς, για λόγους που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας, όπως αναφέρεται σε άρθρο της Καθημερινής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχει κριθεί αν θα πουληθεί η ΤΙΜ Ελλάς ή αν το εγχείρημα θα μετατεθεί για αργότερα.

ΟΤΕ: Υπό παρακολούθηση θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, ώστε να διασφαλίσει ότι οι όροι της πώλησης θα είναι συμβατοί με τους κοινοτικούς κανόνες. Σύμφωνα με την Ημερησία, η βασικότερη πηγή προβληματισμού της ΕΕ είναι η συμφωνία μετόχων, την οποία θα επιδιώξει να συνάψει το υπουργείο Οικονομίας με τον αγοραστή, ώστε το Δημόσιο να διατηρήσει αυξημένα δικαιώματα.

ΚΑΕ: Θετική απήχηση στα έσοδα των ΚΑΕ είχαν τα νέα μέτρα που ισχύουν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τις 6 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η εταιρεία εμφανίζει αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΚΑΕ, για το 2006 τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά 16-19%, οι πωλήσεις κατά 11-15% και η λειτουργική κερδοφορία κατά 10-12%.

Πληροφορική: Η Hellas on Line, η Forthnet και η κυπριακή ΑΤΗΚ είναι οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο έργο των ευρυζωνικών της περιφέρειας ύψους 210 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Κέρδος. Χθες το ΔΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας συνεδρίασε για να κατακυρώσει τα τρία υπο-έργα για τα οποία υπήρξε ανταγωνισμός, κατακυρώνοτνας τα δυο από αυτά στην HOL και το ένα στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Εκτός έμειναν οι Tellas και Teledome.

Ολυμπιακή: Σε αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου στις Ολυμπιακής Αερογραμμές βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, πραγματοποιώντας σειρά συνεντεύξεων, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η αντικατάσταση του κ. Ο. Βλάμμη είναι θέμα ημερών, ενώ προς το παρόν υπάρχουν 4 υποψήφιοι για το ”πηδάλιο” των ΟΑ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ. Σακελίων, Κ. Λιάπης, Α. Αραβανής και Ν. Μπενοβίας.

ΒΡ: Επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την παραγωγή τμημάτων του νέου αντιρρυπαντικού συστήματος Krystallon, το οποίο σχεδόν μηδενίζει την εκπομπή διοξειδίου του θείου από μηχανές που καίνε πετρέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, σχεδιάζει ο διεθνής πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ. Το Krystallon απευθύνεται κυρίως στην ακτοπλοΐα και την ποντοπόρο ναυτιλία, αλλά και σε εταιρείες όπως η ΔΕΗ.

Σοφοκλέους: Ξεπέρασε το 51% η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στις μετοχές του FTSE 20 τον Νοέμβριο, ενώ ελέγχουν συνολικά το 45,42% του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΑΓΝΟ: Επεκτείνεται η συνεργασία της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ με τους αρτοποιούς. Μετά το φρέσκο γάλα και τους χυμούς που πωλούνται προς 0,89 ευρώ και 1 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα, αρχίζει άμεσα η διανομή του σοκολατούχου γάλακτος της ΑΓΝΟ σε τιμή πώλησης που δεν θα υπερβαίνει τα 0,90 ευρώ στη συσκευασία των 500 ml.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v