Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εθνική” στήριξη

Διακρατούν τα κεκτημένα, δείχνοντας μικρές διαθέσεις περαιτέρω βελτίωσης οι δεικτοβαρείς μετοχές και έτσι αυξάνονται οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές σε μεσαία και πολύ περισσότερο σε μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Αν επικρατήσει η αισιόδοξη άποψη, που δεν θέλει η σημερινή συνεδρίαση να είναι απλώς ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε υψηλότερες τιμές, οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό τους προς το τέλος.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αν διατηρήσουν το σχετικά θετικό κλίμα οι δεικτοβαρείς τίτλοι, προμηνύεται μια ενδιαφέρουσα συνέχεια για αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει στη χειρότερη περίπτωση να διακρατήσουν τα κεκτημένα Εθνική και ΟΤΕ αλλά και να συνεχιστούν οι όποιες βοήθειες από Τιτάνα, Folli Follie, Intralot, Ελλ. Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Αγροτική Τράπεζα.

Τεχνικά, ζητούμενο είναι το κλείσιμο του Δείκτη ει δυνατόν υψηλότερα των 4.236 μονάδων, κάτι που θα βάλει υποθήκη για κίνηση προς τις 4.300 μονάδες, γεγονός που θα μετατρέψει την ανοδική αντίδραση σε ανοδική τάση.

Σχετικά θετική έστω και με λίγες συναλλαγές η συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους να ακολουθούν την υποκείμενη, χωρίς ουσιαστικές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, που δείχνουν διαθέσεις ανοδικής κίνησης, ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής οι ΑΕΓΕΚ (ΚΟ, ΠΟ), Dionic, Ευρωπαϊκή Πίστη, Rainbow, KLM, Αθηνά, Attica Group, Καλπίνης και Πλ. Θράκης, όμως είναι περίπου βέβαιο ότι σε περίπτωση που επικρατήσει γενικότερα η άποψη για καλύτερες συνεδριάσεις σήμερα και στις αμέσως επόμενες ημέρες, οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές θα αυξήσουν τον αριθμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v