Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: ”Ποδαρικό” στο 2007 με ελεύθερο short selling

Με την πρώτη συνεδρίαση του Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το νέο απελευθερωμένο καθεστώς στον δανεισμό μετοχών, ενώ εντός του ίδιου μήνα αναμένεται ότι θα κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τη νέα semi-regulated αγορά, αλλά και για τα ETF.

ΧΑ: ”Ποδαρικό” στο 2007 με ελεύθερο short selling
Επιταχύνονται οι διαδικασίες ενίσχυσης της χρηματιστηριακής αγοράς με νέα προϊόντα, αλλά και ο εμπλουτισμός του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα και πιο αποδοτικά τα ήδη υφιστάμενα.

Από την πρώτη συνεδρίαση του Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το νέο απελευθερωμένο καθεστώς στον δανεισμό μετοχών, σύμφωνα με το οποίο θα είναι πλέον δυνατός ο δανεισμός μετοχών κατά βούληση (άρα και η διενέργεια ανοικτών πωλήσεων) από τους market makers και τους λοιπούς επενδυτές στις μετοχές όλων των βασικών δεικτών FTSE του Χ.Α.

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται εξάλλου ότι θα ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο και θα κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Exchange Traded Funds, καθώς επίσης και το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της νέας ”αγοράς των μικρών” εταιριών, της semi-regulated αγοράς που λείπει σήμερα από τη Σοφοκλέους.

Οι μεγάλες ξένες αγορές (Euronext, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Ιταλία κ.λπ.) διαθέτουν ήδη επιτυχημένες αγορές με λιγότερες ρυθμίσεις, για μικρές αναπτυσσόμενες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v