Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η Σοφοκλέους

Ξεκίνησε χαλαρά στο ημίωρο, ανέβασε ταχύτητες στη συνέχεια η αγορά, καθώς εντολές δίνονταν υψηλότερα σε Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank. Ισχυρή αντίδραση για την Τράπεζα Κύπρου, σε μέγιστη τιμή η Cosmote, σημαντικές πιέσεις ελέω Τουρκίας στην Intralot. Στο περίπου δύο προς ένα η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές μετά τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπιων τόνων ως προς την διαμόρφωση των βασικών δεικτών εμφανίζεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση. Με μία δυσάρεστη εξέλιξη και μία ευχάριστη, που καθ’ ότι προέρχονται από μετοχές του 20άρη πλέον, κινούν το ενδιαφέρον ορισμένων βραχυπρόθεσμων παικτών.

Η πρώτη αφορά στην εκδήλωση μαζικών πωλήσεων στη μετοχή της Intralot (δες σχετικό θέμα για επένδυση του ομίλου στην Τουρκία), που έφερε την τιμή μέχρι τα χαμηλά των 24,02 ευρώ, για να φτάσει με τζίρο 17,5 εκατ. ευρώ μετά από 35 λεπτά συνεδρίασης να διαμορφώνεται κατά περίπου 4% χαμηλότερα.

Το δεύτερο αφορά στη νέα μέγιστη τιμή της Cosmote μέχρι τα 21,90 ευρώ, με αξία συναλλαγών που ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές του 20άρη, ανοδικά αντιδρούσε η Alpha Bank στα 23,10 ευρώ, της Κύπρου στα 9,76 ευρώ, του ΟΤΕ στα 22,24 ευρώ, των Folli-Follie στα 28,34 ευρώ, αλλά και της Motor Oil στα 20,34 ευρώ και του Τιτάνα στα 40,60 ευρώ.

Στο περίπου δύο προς ένα διαμορφώνονταν η σχέση ανοδικών προς τις καθοδικές μετοχές, αν και ανοδική αντίδραση με αυξημένο τζίρο σημειώνονταν για τις μετοχές της ΑΕΓΕΚ, Τεχνικής Ολυμπιακής, Διεκάτ, ΟΛΘ, Veterin, Βαράγκη, Λιβάνη, Aspis Bank, Κυριακίδης, ΕΧΑΕ, Νηρέας, Unisystems και ορισμένων ακόμη.

Μετά τις 11:10’ η εμφάνιση αγοραστών προς τα 34,5 ευρώ της Εθνικής, προς τα 23,20 της Alpha Bank και προς τα 22,34 ευρώ στον ΟΤΕ, έφερναν τον Γενικό Δείκτη προς τις 4.245 μονάδες, δηλαδή προς τα υψηλά ημέρας. Με αξία συναλλαγών στις 11:15’ περίπου 62 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v