Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Sec.: Στις 4.670 μονάδες το ΧΑ στο τέλος 2007

Κλίμα βραχυπρόθεσμης αβεβαιότητας στα διεθνή χρηματιστήρια, πλην όμως αισιόδοξης ανοδικής πορείας σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, προβλέπει η Eurobank Χρηματιστηριακή. Για τη Σοφοκλέους, οι εκτιμήσεις για το τέλος του 2007 κυμαίνονται μεταξύ των 4.670 και των 4.680 μονάδων, με πιθανή ενδιάμεση στάση στις 4.450 μονάδες, μέχρι τον Μάρτιο.

EFG Sec.: Στις 4.670 μονάδες το ΧΑ στο τέλος 2007
Κλίμα βραχυπρόθεσμης αβεβαιότητας στα διεθνή χρηματιστήρια, πλην όμως αισιόδοξης ανοδικής πορείας σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, προβλέπει η Eurobank Χρηματιστηριακή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα για τη Σοφοκλέους, οι εκτιμήσεις για το τέλος του 2007 κυμαίνονται μεταξύ των 4.670 και των 4.680 μονάδων, με πιθανή ενδιάμεση στάση στις 4.450 μονάδες, μέχρι τον Μάρτιο.

Σε διεθνές επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια στο 4% έως το τέλος του 2007, ενώ αντίθετα η SEC θα προχωρήσει σε μικρές μειώσεις επιτοκίων.

Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την ισχυρή της ανάπτυξη και μέσα στο 2007.

Το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο από την Eurobank για επενδυτές μεσαίου κινδύνου περιλαμβάνει ομόλογα 50%, μετοχές 20%, μετρητά 18% και εναλλακτικές επενδύσεις (hedge funds, κ.λπ.) 12%.

Σε ό,τι αφορά τέλος την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η Eurobank θεωρεί ως λογικό στόχο την ισοτιμία 1,30.

---Δηλώσεις Ν. Καραμούζη για ΕΧΑΕ

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι τράπεζες κατάφεραν να εξυγιάνουν και να αναπτύξουν το χρηματιστήριο, να τονώσουν τον χρηματιστηριακό θεσμό και σήμερα να ελέγχουν πάνω από το 30% των μετοχών.

Η ΕΧΑΕ θα πρέπει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, ωστόσο θα πρέπει να ενδυναμώσει τις επιδόσεις της εν όψει οποιωνδήποτε ενδεχόμενων συζητήσεων για συμμαχίες, ανέφερε ο ίδιος.

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v