Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό έλεγχο οι πιέσεις

Καλύτερη εικόνα, σαφώς πιο αμυντική έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών, εμφανίζει η Σοφοκλέους. Με την προσφορά σε Πειραιώς, Cosmote, ΟΠΑΠ και δευτερευόντως στη Eurobank να κυμαίνεται σε συγκριτικά μέτρια επίπεδα τιμών, αλλά την Εθνική να πιέζεται μέχρι και 1% χαμηλότερα. Υπεραπόδοση για Υγεία, Ολυμπιακή Τεχνική, Καλπίνης και ορισμένες ακόμη εισηγμένες από τον ευρύτερα εννοούμενο ”μεσαίο χώρο”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υγεία”... στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Με τη μετοχή της φερώνυμης εισηγμένης να διαμορφώνεται στα 4,5 ευρώ (μετά την αποκοπή του δικαιώματος για τη συμμετοχή στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου) και να πραγματοποιούνται συναλλαγές 1,5 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Με την εικόνα για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό να εμφανίζεται συγκριτικά καλύτερη απ’ ό,τι στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Για τον Γενικό Δείκτη έχουν περιοριστεί οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στο 0,54% και παραμένει σε απόσταση μερικών μονάδων από τις 4.300.

Συγκριτικά καλύτερη παραμένει η πορεία του Mid 40 έναντι του FTSE 20 και του SC 80, καθώς η Ολυμπιακή Τεχνική με 7,14%, η Marfin με 2,3%, η Εγνατία με 2,2%, συνεχίζουν ανοδικά.

Το ενθαρρυντικό είναι πως τόσο στην Πειραιώς όσο και σε Cosmote, ΟΠΑΠ και Εμπορική, οι συναλλαγές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κάτι ανάλογο σημειώνεται και για τη μετοχή της Eurobank.

Αντιθέτως οι απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής έχουν διευρυνθεί στο περίπου 1%, με την τιμή να πιέζεται προς τα 36,76 ευρώ.

Ωστόσο στις 14:10 ο καθαρός τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 140 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχικά χειρότερη σχέση ανοδικών/καθοδικές μετοχές είχε κατά τι βελτιωθεί στο περίπου 1 προς 4.

Η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής αντιδρούσε κατά 7,2% στα 2,55 ευρώ, της Ridenco κατά 6,6% στο 1,30 ευρώ, του Καλπίνη (μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου) κατά 6,6% στα 3,92 ευρώ.

Ακολουθούσαν Fashion Box, Cyclon και Έλτον, για ακόμη μια φορά σχεδόν παράλληλα, Πλαίσιο στα 7,20 ευρώ με συναλλαγές αξίας 400.000 ευρώ και με χαμηλότερο τζίρο Σφακιανάκης, Mermeren, Κυριακούλης, Fieratex, Profile, Μπήτρος, Κυριακίδης, Ζήνων και ορισμένες ακόμη.

Για τη συνέχεια ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαμόρφωση της διακύμανσης της Εθνικής, που ξεκίνησε τη συνεδρίαση από τα 37 ευρώ, αντέδρασε μέχρι τα 37,08 ευρώ για να φθάσει μέχρι τα χαμηλά των 36,66 ευρώ, πριν από τις 14:00.

Επίσης, η συμπεριφορά της Πειραιώς, με σαφώς πιο αμβλυμμένη εικόνα απ’ ό,τι στην αρχή της συνεδρίασης.

Την ώρα που ο βασικός δείκτης στο Χ.Α. διαμορφωνόταν κατά 0,54%, από τις κύριες ευρωπαϊκές αγορές τη μεγαλύτερη πίεση δεχόταν ο DAX στη Φρανκφούρτη, με απώλειες 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v