Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρύ... φορτίο η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση... αδυνατίζει την ανοδική τάση του FT20, ενώ πιέσεις ασκούνται και στη μετοχή της 3Ε. Πέριξ των 4.318 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στις 14:30 και με περίπου 160 μετοχές να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση στο ”πράσινο”. Αφυπνίζονται οι κατασκευαστικές. Υψηλός όγκος συναλλαγών με υπεραπόδοση στην ΕΧΑΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια συνεδρίαση όπως ακριβώς την ήθελαν και την περίμεναν οι ενεργοί ”παίκτες” βρίσκεται σε εξέλιξη. Με ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό και πάλι στα... πάνω του, έχοντας βεβαίως εξασφαλιστεί οι αρωγοί του FT20.

Είναι ενδεικτικό πως ο Mid 40 ενισχυόταν κατά 1,2% (στις 14:15) έναντι 0,5% του FT20 και 0,62% του SC80.

Όλα αυτά με συναλλαγές περίπου 165 εκατ. ευρώ, από τα οποία περί τα 13 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και ”πακέτα”.

Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Κύπρου, Εμπορική και Αγροτική, διαμορφώνονται στα... πάνω τους, ενώ για περίπου 160 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο +.

Η επανενεργοποίηση των ενεργών ”παικτών” ενισχύεται, κατά την εκτίμησή μας, από την υπεραντίδραση των Kego, Revoil, Κλουκίνα-Λάππα και τη μόχλευση τίτλων όπως Maxim, Προοδευτική, Rilken, Φιερατέξ, Ridenco, Κορδέλλου.

Στη μετοχή της ΕΧΑΕ, όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο σχόλιο, ξεχωρίζει ο υψηλός τζίρος που τώρα πλέον διαμορφώνεται στα περίπου 12,5 εκατ. ευρώ.

Στα υψηλά των 7,7 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Revoil, συνεχίζοντας μια έντονα ανοδική αντίδραση τις τελευταίες 2 - 3 συνεδριάσεις.

Στην περίπτωση της Revoil θα πρέπει να προσεχτεί πως ζητούμενη είναι η διαμόρφωση υψηλής αποτίμησης, που ενδεχομένως να διευκόλυνε επιχειρηματικές συνέργιες.

Στη μετοχή της Rilken, μετά την τελευταία αντίδραση προς τα 6,30 ευρώ, εν μέσω φημών για... στρατηγική συνεργασία, ο τίτλος αφέθηκε να υποχωρήσει προς τα 5,10 ευρώ με την όποια προσφορά να απορροφάται από συγκεκριμένους κωδικούς.

Έπειτα από ταλαιπωρία ημερών, αντιδρά σήμερα και η μετοχή της Σιδενόρ, ενώ λίγο υψηλότερα διαμορφωνόταν η τιμή και άλλων θυγατρικών του Ομίλου Βιοχάλκο.

Από το ”λιμενικό μέτωπο” ξένοι επενδυτικοί κύκλοι προεξοφλούν πως οι αναγκαίες και απαραίτητες, για την ουσιαστική αναβάθμιση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, διεργασίες θα προχωρήσουν.

Μάλιστα στο σχετικό θέμα για τον ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ανοίγει τα χαρτιά του στην Αθηνά Καλαϊτζόγλου.

Επειδή πρόκειται για έναν παράγοντα που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα (παλαιότερα είχε διατελέσει ανάλογο στέλεχος στον όμιλο Μυτιληναίου) και πρεσβεύει τη συναινετική προσέγγιση επίλυσης των προβλημάτων με τους εργαζομένους, τα όσα αναφέρονται στη συνέντευξη παρουσιάζουν επιπρόσθετο ενδιαφέρον.

Στις 14:30 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.318 μονάδες (0,28%) με τη μετοχή της Πειραιώς και της Eurobank, κυρίως όμως της ΔΕΗ να δίνουν μια ελαφρά κλίση στον FT20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v