Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Η Αδριατική πίεσε πωλήσεις λέει η Marfin

Τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα 9μηνου της Attica επηρεάστηκαν αρνητικά από την αγορά της Αδριατικής σχολιάζει στο πρωινό report (22/11) η Marfin Analysis. Παράλληλα επισημαίνει πως τα EBITDA διαμορφώθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις κυρίως λόγω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών που δεν σχετίζονται με το κόστος των καυσίμων.

Τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα 9μηνου της Attica επηρεάστηκαν αρνητικά από την αγορά της Αδριατικής σχολιάζει στο πρωινό report (22/11) η Marfin Analysis.

Παράλληλα επισημαίνει πως τα EBITDA διαμορφώθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις κυρίως λόγω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών που δεν σχετίζονται με το κόστος των καυσίμων.

Ακόμα υπενθυμίζει πως ο όµιλος λειτουργούσε µε µειωµένο συνολικό στόλο, ενώ σημειώνει πως αφαιρώντας τα µη επαναλαµβανόµενα έσοδα συνολικού ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ η καθαρή κερδοφορία (µετά από µειοψηφίες) έφθασε τα 8,0 εκατ. έναντι 32,3εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Tα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους (συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες) και μειοψηφίες του ομίλου της Attica στο εννεάμηνο κατέγραψαν πτώση της τάξης του 13,4% στα 27,960 εκατ. ευρώ, από 32,322 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 244,762 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, μειωμένος κατά 3,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v