Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέες τιμές από Citigroup-Piraeus Sec. (upd)

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 18,5 ευρώ προχωρά η Citigroup σε έκθεσή της με τίτλο ”Έχουμε σχεδόν συνηθίσει τα ισχνά αποτελέσματα”, όπου διατηρεί σύσταση ”sell/high risk”. Σε μικρή αύξηση της τιμής στόχου προχωρά και η Piraeus Securities, στα 19,6 ευρώ, ενώ σε υποβάθμιση του τίτλου σε ”reduce” από ”add” προχωρά η Eurocorp. Διατηρούν ”hold” οι Marfin-Egnatia.

ΔΕΗ: Νέες τιμές από Citigroup-Piraeus Sec. (upd)
Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 18,5 ευρώ από 17,5 ευρώ προχωρά η Citigroup σε έκθεσή της με τίτλο ”Έχουμε σχεδόν συνηθίσει τα ισχνά αποτελέσματα”, όπου διατηρεί σύσταση ”sell/high risk”.

Η αναβάθμιση της τιμής στόχου οφείλεται στη μετακύλιση του χρονικού ορίζοντα του μοντέλου αποτίμησης που χρησιμοποιεί, από τα τέλη του 2006 στα τέλη του 2007.

Στην έκθεσή της, με ημερομηνία 21/11, η Citigroup αναφέρει ότι η προσοχή της ΔΕΗ θα πρέπει μελλοντικά να παραμένει στην μείωση του κόστους της. Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι το γεγονός ότι το κόστος των καυσίμων αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τη ΔΕΗ δεν είναι κάτι καινούριο, ενώ για τη συνέχεια θα δοκιμαστεί η ικανότητα της διοίκησης της Επιχείρησης να μειώσει το κόστος και να εμμείνει στους στόχους που έχουν τεθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο ”Ηρακλής”, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή στόχος που δίνει η Citigroup, υπολείπεται της τρέχουσας τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται στα 19,64 ευρώ.

Εξάλλου, σε μικρή αύξηση της τιμής στόχου για την ΔΕΗ προχωρά με έκθεσή της στις 22/11 και η Piraeus Securities, η οποία τιμολογεί την Επιχείρηση στα 19,6 ευρώ, από 19,1 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως την ”ουδέτερη” σύστασή της.

Παράλληλα, προχωρά σε σημαντική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης το 2006 και του 2007, ενώ διατηρεί σχεδόν αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το 2008.

Η Eurocorp υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ”reduce” από ”add”, με την τιμή στόχο να διαμορφώνεται στα 19 ευρώ, επισημαίνοντας ότι η αποτίμηση της ΔΕΗ είναι ”αισιόδοξη” σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρίες του κλάδου και ”εξοργιστική” σε απόλυτα μεγέθη.

Οι Marfin-Egnatia επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, κυρίως λόγω ισχυρής αύξησης στα κόστη των καυσίμων. Οι χρηματιστηριακές διατηρούν τιμή στόχο στα 22 ευρώ με σύσταση ”hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v