Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Πώς επηρεάζει η Finansbank το 9μηνο της ΕΤΕ

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για το τρίμηνο της Εθνικής προχώρησε η HSBC σε preview note της με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει ο οίκος, οι εκτιμήσεις του για το τρίτο τρίμηνο αναδιατυπώνονται καθοδικά, προκειμένου να περιλάβουν τις έκτακτες προβλέψεις που ανακοίνωσε η Finansbank.

HSBC: Πώς επηρεάζει η Finansbank το 9μηνο της ΕΤΕ
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για το τρίμηνο της Εθνικής προχώρησε η HSBC σε preview note της με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει ο οίκος, οι εκτιμήσεις του για το τρίτο τρίμηνο αναδιατυπώνονται καθοδικά, προκειμένου να περιλάβουν τις έκτακτες προβλέψεις που ανακοίνωσε η Finansbank και οι οποίες κατά τη χρηματιστηριακή ανέρχονται σε 145 εκατ. τουρκικές λίρες ή 76,7 εκατ. ευρώ.

Η αναθεώρηση αφορά στην προς τα κάτω αναδιατύπωση της προβλέψης για τα κέρδη που πλέον αναμένονται στα 747 εκατ. ευρώ, έναντι 786 εκατ. ευρώ - επίπεδο στο οποίο βρισκόταν η εκτίμηση για το εννεάμηνο της Εθνικής πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τουρκικής τράπεζας.

Σε άλλο σημείο του preview, ο οίκος προχωρά σε σύγκριση των προβλέψεων για τα μεγέθη της Εθνικής συμπεριλαμβανομένης της Finansbank, έναντι αυτών του ομίλου χωρίς το τουρκικό ίδρυμα.

Έτσι, ενώ τα καθαρά κέρδη της Εθνικής στο 9μηνο θα ήταν στα 772,3 εκατ. ευρώ, με την προσθήκη της Finansbank μειώνονται στα 747 εκατ. ευρώ, σημειώνει η HSBC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η τουρκική θυγατρική που ενοποιείται από τις 16 Αυγούστου, θα ευνοήσει τον όμιλο της Εθνικής σε επίπεδο εσόδων από τόκους και σε επίπεδο συνολικών λειτουργικών κερδών, ενώ θα επιδεινώσει την εικόνα σε ό,τι αφορά το καθαρό περιθώριο κέρδους.

Περαιτέρω, η Εθνική με τη (μερική) ενοποίηση της Finansbank εκτιμάται ότι θα ανακοίνωσει καθαρά έσοδα από τόκους στο εννεάμηνο στο 1,42 δισ. ευρώ, ενώ χωρίς την τουρκική τράπεζα το μέγεθος θα διαμορφωνόταν στο 1,366 δισ. ευρώ.



Πέραν του θέματος των προβλέψεων, η HSBC εκτιμά ότι τα μεγέθη της Finansbank ήταν ικανοποιητικά στους περισσότερους άλλους τομείς.

Επισημαίνει ιδιαίτερα πως παρά την επιβράδυνση του όγκου των δανειοδοτήσεων που παρατηρήθηκε στο γ΄ τρίμηνο και αποδίδεται στην αύξηση των επιτοκίων, η τράπεζα είναι καθ’ οδόν προς την εκπλήρωση των στόχων της για το οικονομικό έτος 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v