Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Ισχυρές οι πωλήσεις IKEA λένε οι ΑΧΕ

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν στην πλειονότητά τους οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (22/11) τις πωλήσεις του IKEA στο 9μηνο του 2006, ενώ αποδίδουν σε φορολογικούς λόγους τα χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη της Fourlis.

Fourlis: Ισχυρές οι πωλήσεις IKEA λένε οι ΑΧΕ
Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν στην πλειονότητά τους οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (22/11) τις πωλήσεις του IKEA στο 9μηνο του 2006.

Η Alpha Finance αναφέρει την ισχυρή πορεία του IKEA που μαζί με την Intersport ενίσχυσαν τα μεγέθη 9μήνου της εισηγμένης.

Η Eurobank Sec. τονίζει ότι η επέκταση των ΙΚΕΑ ενισχύει τις μεσοπρόθεσμες προοτπικές της Fourlis, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το δ΄ τρίμηνο αποτελεί παραδοσιακά το ισχυρότερο για την εταιρία.

Στο μεταξύ η Marfin Analysis επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Fourlis επιβαρύνθηκαν από δαπάνες φορολογίας το ύψος των οποίων ανήλθε στα 5,6 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Proton αποδίδει την ”αδυναμία” των EBITDA στη φορολογία αλλά και στις δαπάνες για το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Κύπρο, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο α΄ εξάμηνο του 2007.

Η HSBC υπογραμμίζει σε ξεχωριστή ανάλυση (22/11) ότι τα IKEA αντιπροσωπεύουν το 85% και το 42% των επαναλαμβανόμενων προ φόρων κερδών και των πωλήσεων της Fourlis στο εννεαμήνο.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα 9μήνου ανάλογα των προβλέψεων, ενώ διατηρεί τη θεωρητική τιμή–στόχο των 17,1 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της εισηγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Fourlis σημείωσαν άνοδο 85,4%, καθώς ανήλθαν στα 21,2 εκατ. ευρώ, από 11,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περιόδο.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 329,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 18,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v