Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση... θέσεων

Ελαφρώς θετική συνεδρίαση περιορισμένου εύρους διακύμανσης (λόγω σημερινής αργίας και αυριανής ημιαργίας στη Wall Street) που δεν διαφοροποίησε σε τίποτα την τεχνική εικόνα, ενώ συνεχίστηκε η αναζήτηση νέων πρωταγωνιστών στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Νέο ιστορικό υψηλό για Ταμιευτήριο, Εγνατία, Jumbo και FHL Mermeren.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οριακά θετική συνεδρίαση που δεν πρόσθεσε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαν δώσει οι αμέσως προηγούμενες, με το Γενικό Δείκτη και τον FTSE να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος (περίπου η ίδια εικόνα και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω σημερινής αργίας και αυριανής ημιαργίας στη Wall Street).

Συνεχίστηκε η αναζήτηση νέων πρωταγωνιστών ή τίτλων που δεν έχουν ακολουθήσει την ανοδική κίνηση σε μεσαία και πολύ περισσότερο σε μικρή κεφαλαιοποίηση.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν πρόκειται να αλλάξει αν ο FTSE δεν ξεπεράσει τις 2.405 μονάδες. Όμως, αν συμβεί κάτι τέτοιο τεχνικά ανοίγει ο δρόμος για βραχυπρόθεσμη κίνηση προς την επόμενη αντίσταση των 2.450 - 2.465 μονάδων.

Περίπου σταθεροποιητική συνεδρίαση και στη αγορά παραγώγων, όπου παρέμειναν σχετικά περιορισμένες συναλλαγές, ενώ οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολούθησαν τον ρυθμό της υποκείμενης, διατηρώντας μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης (όμως πρέπει να υπολογιστούν οι αποκοπές προμερισμάτων).

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινήθηκε σε σχετικά στενό εύρος (χαμηλό 4.313,86 υψηλό 4.340,12) όμως δεν έλειψαν οι ημερήσιες διακυμάνσεις για να κλείσει τελικά στις 4.321,85 με κέρδη 0,10%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 571 εκατ. από τα οποία τα 258,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές κυρίως λόγω των πακέτων της Γερμανός και κατά δεύτερο λόγο αυτών σε Μηχανική και Jumbo.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων οι τίτλοι των Πειραιώς και ΚΑΕ, απλά θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Βιοχάλκο, Γερμανό, Cosmote, Folli Follie και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής και Εθνικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για τον Τιτάνα και αρνητική μεταβολή για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Intracom, Ελλ. Πετρέλαια, Coca Cola, ΔΕΗ, Εμπορική, Eurobank και Κύπρου.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα, με 146 ανοδικές μετοχές έναντι 101 πτωτικών και 7 τίτλοι με κέρδη από 7-19,64%.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές ξαφνική αφύπνιση με σημαντικότατα ημερήσια κέρδη για την Medicon, συνέχισε έστω και με ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις ανοδικά η Maxim, ακόμα ψηλότερα η Δέλτα Project, κινητικότητα σε Τηλέτυπο, Cyclon, Ridenco, Σαράντη, Χαϊδεμένο, Kego, Νηρέα και νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για Εγνατία, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Jumbo (εν μέσω θετικών αποτελεσμάτων και ευνοϊκών εκθέσεων) και FHL Mermeren.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v