Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ισχυρά τα αποτελέσματα λένε οι ΑΧΕ

Στις υψηλές τιμές του αλουμινίου αποδίδουν στην πλειονότητά τους οι χρηματιστηριακές τα ισχυρά αποτελέσματα 9μήνου του ομίλου Μυτιληναίου.

Μυτιληναίος: Ισχυρά τα αποτελέσματα λένε οι ΑΧΕ
Στις υψηλές τιμές του αλουμινίου αποδίδουν στην πλειονότητά τους οι χρηματιστηριακές τα ισχυρά αποτελέσματα 9μήνου του ομίλου Μυτιληναίου.

Ειδικότερα η Μarfin Analysis χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη 9μήνου του ομίλου αποδίδοντας την αύξηση στις υψηλές τιμές των μετάλλων, ενώ εκτιμά ότι ο Μυτιληναίος θα συνεχίσει να ευνοείται από το συμβόλαιο της αλουμίνας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Η P&K αναφέρει ως καταλύτες για την πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου το ισχυρό τρίμηνο του Αλουμινίου λόγω των υψηλών τιμών των μετάλλων, το συμβόλαιο της αλουμίνας αλλά και την αύξηση των πωλήσεων της ΜΕΤΚΑ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της άποψη για τον όμιλο, ενώ προτίθεται να αναπροσαρμόσει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη.

Η HSBC κρίνει ικανοποιητικά τα μεγέθη του Μυτιληναίου, τονίζοντας ότι ”στηρίχθηκαν”, μεταξύ άλλων, στις υψηλές τιμές του Αλουμινίου. Παράλληλα διατηρεί την τιμή – στόχο των 25,8 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Για το Αλουμίνιο της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι τα EBITDA ευνοήθηκαν από τις τιμές του αλουμινίου και τις περικοπές στα κόστη αλλά επιβαρύνθηκαν από τις δαπάνες ηλεκτροδότησης, ενώ αναφορικά με τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου τονίζει τη χαμηλότερη φορολογία. Η HSBC διατηρεί την τιμή – στόχο των 21,8 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Aναφορικά με τη ΜΕΤΚΑ αναφέρει την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, διατηρώντας την τιμή – στόχο των 9 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος η Proton, που σημειώνει ότι στηρίχθηκαν στο ισχυρό τρίμηνο της Αλουμίνιον της Ελλάδος και στα έργα που σχετίζονται με τη ΔΕΗ.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα EBITDA της εταιρίας εμφάνισαν ετήσια αύξηση κατά 118,7%, με το αντίστοιχο περιθώριο να ανέρχεται στο 24,5%, κυρίως λόγος της σημαντικής αύξησης των τιμών της αλουμίνας και του αλουμινίου και παρά την άνοδο του κόστους καυσίμων και ενέργειας.

Υψηλότερα των εκτιμήσεών της χαρακτήρισε η Eurocorp τα έσοδα της Μυτιληναίος, κυρίως λόγω του ισχυρού τριμήνου της METKA.

Για το Αλουμίνιο της Ελλάδος, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η σημαητική αύξηση των EBITDA οφείλεται στις υψηλές τιμές του αλουμινίου και στο υλοποιούμενο πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v