Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Στα 10 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η UBS

Στα 10 ευρώ, από 7,46 ευρώ, αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ομίλου Λαϊκής η UBS σε έκθεσή της (24/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 2”. O διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η επικείμενη συγχώνευση με τη Marfin F.G. και την Εγνατία Τράπεζα θα ενισχύσει το προφίλ κερδών (earnings profile) και τη στρατηγική ευελιξία της Λαϊκής.

Λαϊκή: Στα 10 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η UBS
Στα 10 ευρώ, από 7,46 ευρώ, αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ομίλου Λαϊκής η UBS σε έκθεσή της (24/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 2”.

O διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η επικείμενη συγχώνευση με τη Marfin F.G. και την Εγνατία Τράπεζα θα ενισχύσει το προφίλ κερδών (earnings profile) και τη στρατηγική ευελιξία της Λαϊκής.

Παράλληλα αναφέρει ότι τα μεγέθη εννεαμήνου της Λαϊκής διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων και προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2006-08.

Ειδικότερα τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπεται να ανέλθουν στις 0,26 κυπριακές λίρες το 2006, στις 0,28 κυπρ. λίρες το 2007 και στις 0,37 κυπρ. λίρες το 2008.

Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων, συνεχίζει ο διεθνής οίκος, αντανακλά τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους η οποία σχετίζεται με την ενίσχυση των χορηγήσεων αλλά και τη ραγδαία αύξηση των καταθέσεων συναλλάγματος στην Κύπρο, λόγω της ”ανάδειξης” της χώρας σε ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Επισημαίνεται ότι με βάση τη σχέση ανταλλαγής (1/5,757) η τιμή στόχος που δίνει η UBS για τη Λαϊκή Τράπεζα αντιστοιχεί σε 57,5 ευρώ για την Marfin FG, ενώ για την Εγνατία Τράπεζα (1/1,2) αντιστοιχεί στα 12,08 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v